Supradozaj de anticolinergice

General sau altele | Medicină de urgență | Supradozaj de anticolinergice (Disease)


Descriere

Sindromul anticolinergic se compune din piele uscata, hipertermie, sete, uscaciune a gurii, pupile dilatate, tahicardie, retentie urinara, a încetinit golirea stomacului, intestinului, delir si halucinatii.

Cauze si factori de risc

Cele mai multe medicamente anticolinergice provoca în principal efecte asupra SNC (delir, sedare, si excitatie), precum si efectele periferice anticolinergice. Sedarea si de sustinerea ingrijirii vor fi, de obicei, tot ce este necesar. În contrast, orfenadrina este un medicament extrem de toxic, cu o mortalitate ridicata, atât în spital cat si în seria medico-legala. Moartea poate sa apara în decurs de câteva ore de la convulsii, depresie miocardica si aritmii. O doza potential letala este de aproximativ 50 mg / kg, desi exista o mare variatie în raspuns.

Toate aceste medicamente blocheaza receptorii muscarinici acetilcolinici în sistemul nervos autonom si central. În plus, ele pot bloca receptori ihistaminergici (H1). Mecanismul presupus pentru efectele cardiace ale orfenadrinei este blocarea canalelor ionice voltaj-dependente. Aceste medicamente sunt extrem de lipide solubil si au volume mari de distributie.

Diagnostic si Tratament

Penetrarea si efectele clinice ale acestui sindrom apar rapid. Carbunele activat pe cale orala ar trebui sa se acorde tuturor pacientilor care prezinta în decurs de 4 ore de la ingerarea unei supradoze. Pacientii care au ingerat orfenadrina, care sunt inconstienti sau au anomalii ECG ar trebui sa aiba intubare electiva, luarea în considerare a lavajului gastric si carbunele activat.

...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».