Autism


Cap | Neurologie | Autism (Disease)


Autismul este o tulburare de dezvoltare neuronala ce este caracterizata de interactiunea daunelor sociale si de comunicare, precum si prin reducerea si repetarea comportamentului. Autismul afecteaza creierul de la procesarea informatiei, prin modificarea coneziunii si organizarii intre celulele nervoase si sinapsele lor, cu toate acestea, acest proces nu este bine inteleas. Gradul de autism variaza de la usoar pana la sever.

Copiii cu autism au de obicei dificultati in: joaca, interactiuni sociale: nu isi fac prieteni, nu pot raspunde la contactul cu ochii sau zambete, sau pot evita contactul cu ochii, prefera sa-si petreaca timpul singuri, mai degraba decat cu altii, arata o lipsa de empatie si de comunicare verbala si non-verbala: nu pot incepe sau mentine o conversatie sociala, limbajul se dezvolta lent sau deloc, repeta cuvinte sau pasajele memorate, cum ar fi reclame.

Cauze si factori de risc

Cauzele exacte ale acestor anomalii raman necunoscute, dar acesta este un domeniu de cercetare foarte activ. Exista, probabil, combinatii de factori care duc la autism. Factorii genetici par a fi importante. O serie de alte cauze posibile au fost suspectat, dar nu a fost dovedit, iar acestea implica: dieta, modificari ale tractului digestiv, intoxicatii cu mercur, si incapacitatea organismului de a utiliza in mod corespunzator vitamine si minerale si sensibilitate la vaccinare.

Diagnostic si Tratament

Diagnosticul se bazeaza pe comportament, nu cauza sau mecanismul. O evaluare a autismului va include adesea o examinare completa a sistemului fizic si nervos.

Tratamentul este de succes atunci cand este orientat spre nevoile copilului in particular. O varietate de terapii sunt disponibile, inclusiv: analiza comportamentului aplicat; medicamente, terapie ocupationala, terapia fizica, terapia vorbirii.

...