Infecţie cu salmonella


Abdomen | Gastroenterologie | Infecţie cu salmonella (Disease)


Infectia cu Salmonella, de obicei, dureaza 4 pana la 7 zile, iar majoritatea persoanelor se recupereaza fara tratament. Cu toate acestea, la unele persoane, diareea poate fi atat de severa incat pacientul trebuie sa fie internat in spital. La acesti pacienti, infectia cu Salmonella se poate raspandi de la intestine la fluxul de sange, si apoi la zone ale corpului si poate provoca moartea cu exceptia cazului in care persoana este tratata prompt cu antibiotice. Nou-nascutii, cei in varsta, si cei cu sisteme imunitare scazute sunt mult mai susceptibili de a avea o boala severa.

Cauze si factori de risc

Salmoneloza este o infectie cu bacterii numite Salmonella. Germeni de Salmonella au fost cunoscuti in provocarea bolilor de peste 100 de ani. Au fost descoperiti de catre un om de stiinta american pe nume somon. Cele mai multe persoane infectate cu Salmonella dezvolta diaree, febra, crampe abdominale de la 12 la 72 ore dupa infectare.

Diagnostic si Tratament

Infectia cu Salmonella poate fi detectata prin testarea unei culturi de scaun. Cu toate acestea, acest test nu poate fi foarte util, deoarece cei mai multi oameni s-au recuperat de la simptomele in momentul in care rezultatele testelor se intorc. Deoarece infectia cu Salmonella poate deshidrata, inlocuirea de lichide si electroliti este punctul central al tratamentului. Cazurile severe pot necesita spitalizare si fluide livrate direct intr-o vena (intravenos). In plus, medicul dumneavoastra va poate recomanda: antibiotice si medicamente pentru diaree. Daca medicul suspecteaza ca bacteriile salmonella au intrat sange, sau daca aveti un caz grav sau un sistem imunitar compromis, se pot prescrie antibiotice pentru a ucide bacteriile.

...