Scabie

Piele | Dermatologie | Scabie (Disease)


Descriere

Scabia este o boala de piele contagioasa cauzata de un parazit mic numit Sarcoptes scabiei . Acarianul provoaca mâncarime intensa, care este mai rea pe timp de noapte. Infectia poate fi usor raspândita prin intermediul familiilor apropiate, scoli, centre de îngrijire a copilului sau casele de ingrijire medicala.

Simptomele primare de scabie sunt o eruptie pe piele, mâncarime intensa si care se agraveaza pe timp de noapte sau dupa un dus sau o baie fierbinte. Eruptiile cutanate constau in pete mici rosii, care arata ca muscaturile de insecte mici (numite marci vizuini), acest eruptii cutanate pot fi confundate cu alte afectiuni dermatologice, de exemplu, eczeme.

Cauze si factori de risc

Scabia este o infestare cauzata de acarianul microscopic Sarcoptes scabiei. Se gaseste in intreaga lume si afecteaza oameni de toate rasele si clasele sociale. Scabia se raspândeste rapid în conditiile în care exista frecvent piele-la-contact cu pielea între oameni, cum ar fi facilitati de îngrijire, centre de îngrijire a copiilor de vârsta si facilitati rezidentiale. Acarianul de sex feminin, care este la numai cativa milimetri lungime, sapa in stratul superior al pielii, unde a isi depune ouale. Ouale clocesc in larve timp de 10 pâna la 14 zile si sa calatoreasca înapoi pâna la suprafata pielii. Acarienii de sex feminin traiesc pentru aproximativ doua luni, stabilesc trei oua pe zi si sa calatoreasca pâna la trei centimetri pe minut.

Diagnostic si Tratament

Vindecarea scabie este destul de usoara cu administrarea de medicamente pe baza de prescriptie medicala.

...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».