Laceraţie a scalpului (tăiere pielea capului)


Cap | Medicină generală | Laceraţie a scalpului (tăiere pielea capului) (Disease)


Descriere

O sfâsiere scalpului este o taietura prin suprafata scalpului. Unele rani scalp implica toate straturile de piele peste craniul. Simptomele de un traumatism cranian, cu sfâsiere includ dureri de cap, umflarea scalpului, sângerare, sensibilitate scalpului, ameteli, greata, somnolenta, si oboseala.

Simptomele de un traumatism cranian grav includ varsaturi repetate, dureri de cap severe, amnezie, confuzie, letargie, pierderea constientei, vorbire neclara, convulsii, si mersul pe jos dificultate. Agravarea roseata, umflaturi, si sensibilitate în jurul valorii de un sfâsierea sunt semne ale unei infectii a pielii, numita celulita. Laceratii scalpului sunt un prejudiciu comune.

Cauze si factori de risc

Cauzele cele mai frecvente ale traumatismelor craniene includ caderi, accidente auto, leziuni sportive, leziuni profesionale, precum si atacuri. Leziuni ale tesutului moale scalpului includ laceratii, escoriatii, si întepaturi.

Diagnostic si Tratament

Evaluarea clinica ar trebui sa identifice un prejudiciu grav cap asociate, lacerarea Galea, sau defect osos al craniului. Dupa hemostaza este realizat si rana este irigata, rani scalp sunt de obicei închise cu capse chirurgicale sub anestezie locala. Suturile pot fi preferat de peste capse pentru rani mari, cascat si de a oferi hemostaza pentru rani cu sangerari vioi.

Ca la toti pacientii trauma, evaluarea initiala clinica ar trebui sa prevada identificarea rapida a conditiilor potential fatale. Evaluarea ar trebui sa identifice rapid compromis cailor respiratorii (mentinând în acelasi timp imobilizarea coloanei cervicale), tulburari de respiratie, soc hemoragic, precum si alterarea nivelului de constienta la sosirea pacientului la departamentul de urgenta. O astfel de evaluare sistematica ajuta la asigurarea detectarea pot pune viata în pericol leziuni.

Tratamentul pentru un prejudiciu cap cu sfâsierea include comprese reci, odihna, medicamente pentru greata, si nonsteroidal anti-inflamatorii medicamente pentru durere. O sfâsiere scalpului deschisa sau sângerare ar putea avea nevoie sa fie reparate cu suturi. Tratamentul pentru un traumatism cranian grav poate necesita corticosteroizi, anticonvulsivante, si chirurgie. Tratament suplimentar pentru rani poate include un vaccin tetanic, antibiotice, si medicamente pentru durere.

...