Inel Schatzkis (esofag)

Abdomen | Gastroenterologie | Inel Schatzkis (esofag) (Disease)


Descriere

Un inel Schatzki sau Schatzki-Gary este o îngustare a partii inferioare a esofagului, care poate determina dificultati de înghitire.

Hrana solida disfagie (dificultate la înghitire alimente solide) apare cel mai adesea cu inele mai mari de 13 mm în diametru. Disfagia este de obicei intermitenta si nu este progresiva. Alimentele mari, slab digerate cum ar fi friptura sunt cele mai susceptibile de a provoca probleme. Consumul de lichide suplimentare sau regurgitarea pot scuti obstructia.

Cauze si factori de risc

Ingustarea este cauzata de un inel de tesut al mucoaselor sau a tesutului muscular. Cele mai multe sunt de peste 20 de milimetri in diametru si sunt asimptomatice.

Diagnostic si Tratament

Inelul esofagian inferior poate fi diagnosticat clinic si confirmat prin tranzitul baritat si endoscopie superioara (cu ajutorul unui tub se intra în gura, pentru a vedea esofagul si stomacul). Majoritatea pacientilor simptomatici pot fi tratati definitiv cu dilatatoare, care perturba inelul mucoasei. Dilatatiile unice de inele simptomatice esofagian inferior sunt sigure, usor de realizat, si bine tolerate. Recidivele pot fi tratate cu succes prin dilatatii repetate. Tratamentul unei stricturi esofagiene pot include medicamente blocante de acid si procedurile esofagiene dilatarea.

...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».