Schistosomiasis (infecţie parazitară)


General sau altele | Medicină generală | Schistosomiasis (infecţie parazitară) (Disease)


descriere

Schistosomiasis este o boala cauzata de viermi paraziti. Aceasta tulburare este gasita de-a lungul Africii, America de Sud, Asia si Caraibe. Infectia apare dupa contactul direct cu apa infectata. Viermii imaturi intra în organism prin penetrarea pielii si infectarea organismului. De asemenea, sunt cunoscuti sub numele de bilharzia.

Cauze si factori de risc

Schistosomiasis este o boala care este cauzata de paraziti din genul Schistosoma (), care intra în om, prin atasarea la nivelul pielii, penetrant-l, iar apoi migrand prin sistemul venos la nivelul venelor portal, producand oua paraziti si în cele din urma, apar simptomele acute sau cronice ale bolii (de exemplu, febra, disconfort abdominal, sânge în scaun). Aceasta boala este, de asemenea, cunoscuta sub numele de bilharziasis, bilharzia, bilharziosis, si febra melc sau, în forma acuta, febra Katayama.

Diagnostic si Tratament

Formele bolii, de obicei, se imbunatatesc cu tratament. Surprinzator, pacientii cu insuficienta hepatica si boala urinara, chiar si cu fibroza, se pot îmbunatati în mod semnificativ în ultimele luni sau ani dupa tratament. Renale si intestinale, de asemenea, patologia imbunatateste cu tratament, ca, de obicei, nu leziuni cerebrale (în functie de locatia si marimea lor). Stadiul final al bolii hepatosplenic cu sângerare variceala, hipertensiune pulmonara cu cord pulmonar, si boala a sistemului nervos central sunt asociate cu rate de mortalitate ridicata. Carcinom de tract urinar, ficatul si vezica biliara pot cauza moartea.

Desi exista un tratament eficient antihelmintice, aceasta nu poate inversa fibroza si poate sa nu fie imediat disponibil în zone endemice. Praziquantel este, fara îndoiala, cel mai eficient medicament cu cele mai putine efecte secundare pentru tratamentul tuturor speciilor de schistosomes. Medicamentele pare mai putin eficiente în regiunile din Africa de Vest în cazul în care a existat o invazie recenta a parazitului, probabil din cauza rapidei reinfectii. Sensibilitate scazuta sau rezistenta la praziquantel sunt alte posibilitati.

...