Tulburare schizoafectivă


General sau altele | Psihiatrie | Tulburare schizoafectivă (Disease)


Descriere

Tulburarile schizoafective sunt afectiuni mintale grava, care sunt caracterizate de doua conditii diferite, schizofrenie si un afectiv (starea de spirit) tulburari, fie depresie majora sau de tulburare bipolara. Tulburarile schizoafective sunt afectiuni pe viata, care pot avea un impact toate domeniile de zi cu zi, inclusiv locul de munca sau scoala, contactele sociale, si relatii.

Cele mai multe persoane cu aceasta boala au episoade periodice, numite recidive, atunci cand simptomele lor de suprafata. Desi nu exista nici un tratament pentru tulburarea schizoafectiva, simptomele de multe ori pot fi controlate cu un tratament adecvat.

Cauze si factori de risc

În timp ce cauza exacta a tulburari schizoafective nu este cunoscuta, cercetatorii cred ca factorii genetici, biochimici si de mediu sunt implicati.

Tulburari schizoafective, de obicei, încep în anii adolescentei târzii sau la maturitate timpurie, de multe ori cu vârste cuprinse între 16 si 30 de ani. Se pare ca sa apare putin mai frecvent la femei decat la barbati si este rara la copii.

Diagnostic si Tratament

Daca apar simptome de tulburare schizoafectiva, medicul va efectua un istoric medical complet si examenul fizic.

Desi nu exista teste de laborator pentru a diagnostica în mod special tulburari schizoafective, medicul poate folosi diferite teste - cum ar fi raze X sau analize de sânge - pentru a exclude o boala fizica drept cauza a simptomelor.

Tulburarile schizoafective se trateaza cel mai bine atat cu psihoterapie cât si cu medicatia adecvata. Aceasta tulburare în mare masura consta atât o tulburare gândire si de o tulburare de starea de spirit. Aceasta combinatie poate face un tratament deosebit de dificil, deoarece persoana poate fi foarte deprimat si sinucidal, dar refuza sa ia medicamente din cauza o teama irationala sau paranoia (un simptom al tulburarilor de gândire). Tratamentul pentru cineva cu aceasta tulburare este adesea o provocare si rareori plictisitor pentru echipa de tratament. ...