Schizofrenie (boală psihică)


General sau altele | Psihiatrie | Schizofrenie (boală psihică) (Disease)


Descriere

Schizofrenia este o tulburare mintala caracterizata printr-o defalcare a proceselor de gândire si reactie emotionala saraca. Cel mai frecvent se manifesta ca halucinatii auditive, iluzii paranoide sau bizare, sau vorbire dezorganizata si gândire, si este însotita de disfunctie semnificativa sociale sau profesionale.

Cauze si factori de risc

Este dificil sa se identifice cauzele schizofreniei, dar cercetarile sugereaza ca mai multi factori genetici, fizici, psihologici si de mediu interactioneaza si face pe oameni mai multe sanse de a dezvolta conditie. Curent de gândire este ca unii oameni ar putea fi predispus la schizofrenie, dar, uneori, un eveniment de viata stresant sau emotionala s-ar putea declansa un episod psihotic. Cu toate acestea, nu se stie de ce unele persoane dezvolta simptome în timp ce altele nu.

Exista unele factori de risc pentru schizofrenie pe care nu le pot schimba. Acestea includ genetica, dezvoltarea creierului, neurotransmitatori, infectie, sarcina si complicatii la nastere, traumatism cranian, triggere.

Diagnostic si Tratament

În prezent nu exista nici un test fizic sau de laborator, care poate diagnostica absolut schizofrenie - un psihiatru, de obicei, vine la diagnosticul pe baza simptomelor clinice. Ce încercari fizice pot face este exclude o multime de alte conditii (convulsii, tulburari metabolice, disfunction tiroidian, tumoare pe creier, din strada consumul de droguri, etc), care au, uneori, simptome similare.

Oamenii diagnosticat cu schizofrenie au, de obicei o combinatie de pozitiv (de exemplu, halucinatii, iluzii, gânduri de curse), negativ (de exemplu apatie, lipsa de emotie, de proasta functionare sau nonexistant sociala), si cognitiva (gânduri dezorganizate, dificultati de concentrare si / sau instructiuni de mai jos, dificultate în executarea sarcinilor, probleme de memorie).

...