Sclerodermie

Piele | Dermatologie | Sclerodermie (Disease)


Descriere

Sclerodermia (de asemenea, cunoscuta sub numele de scleroza sistemica) este o boala cronica care cauzeaza devenirea pielii groase si grele, o acumulare de tesut cicatricial, si leziuni ale organelor interne, cum ar fi inima si vasele de sânge, plamâni, stomac si rinichi. Simptomele sclerodermia variaza foarte mult , de la minore la a pune viata în pericol, în functie de cât de raspândita este boala si care parti ale corpului sunt afectate.

Cauze si factori de risc

Cauza de sclerodermie nu este cunoscuta. Factorii genetici (gene diferite) par a fi importanti în boala. Desi expunerea la anumite substante chimice pot juca un rol în unele persoane care au sclerodermia, marea majoritate a pacientilor cu sclerodermie nu au un istoric de expunere la orice toxine suspecte. Cauza sclerodermie este probabil destul de complicata.

Diagnostic si Tratament

Pentru ca nu exista doua cazuri de sclerodermie la fel, identificarea boalii dumneavoastra, stadiul, si organele implicate este foarte important în determinarea cel mai bun curs de actiune pentru tratament.

Terapiile actuale utilizeaza medicamente care se concentreaza pe cele patru caracteristici principale ale bolii: inflamatie, autoimunitate, boli vasculare, si fibroza tesuturilor. Abordarea cea mai populara pentru a controla faza inflamatorie a sclerodermiei este utilizarea terapiei imunosupresoare. Motivul este ca un proces autoimun este cauza inflamatiei si rezultatul este aval leziuni tisulare si fibroza.

...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».