Hematom scrotal


Pelvis/Bazin | Urologie | Hematom scrotal (Disease)


Descriere

Scrotul este un spatiu potential si o cantitate semnificativa de sânge sau de lichid ce se pot acumula în scrot. Decolorarea pielii scrotului poate sau nu poate fi asociata cu un hematom scrotal. Totul depinde de unde este originar din sângerare. Exista aproximativ 7 straturi distincte ale tesutului între piele si compartimentele interioare ale scrotalului. Daca sangerarea vine de la stratul intern, atunci ar putea sa nu fie vânataie evidenta pe piele. Daca sangerarea este dintr-un strat mai superficial, atunci se va produce vanatai.

Cauze si factori de risc

Un hematom scrotal este o complicatie cunoscuta în urma unei proceduri de vasectomie si orice interventie chirurgicala scrotala conteaza. Ea apare la aproximativ 5% din timp, dupa o procedura de vasectomie. Scrotalul hematom este rezultatul hemostazei inadecvate în cursul procedurii de vasectomie, care duce la scurgeri sau sângerari persistente dupa ce incizia pielii este închisa.

Diagnostic si Tratament

Cea mai buna recomandare pentru ca un hematom sa nu se extinda este sa-l astepte afara. Baile calde si antiinflamatoare (de exemplu, ibuprofen) sunt utile pentru a accelera solutionarea hematomului odata ce sângerarea s-a oprit. Sange este localizat la compartimentul scrotal si n-are nici un risc de a migra la orice alta parte a corpului ca un cheag de sange intr-o vena. Hematoamele scrotale se pot infecta mai ales daca încercarile de a elimina hematomul sunt facute. Controlul de catre medicul dumneavoastra este important.

...