Bloc atrioventricular


Piept | Cardiologie | Bloc atrioventricular (Disease)


Blocul atrioventricular este o conditie care se intampla atunci cand depolarizarile atriale nu reusesc sa ajunga la ventriculi sau sunt efectuate cu o intarziere. Momentan se cunosc trei grade de bloc AV.

Cauze si factori de risc

Cauzele patologice ale blocului AV sunt variate si includ ischemie, infarct, fibroza sau droguri. Anumite blocuri AV poate fi, de asemenea, gasite ca variante normale, cum ar fi la sportivi sau copii, si sunt benigne.

Diagnostic si Tratament

Boli sistemice, cum ar fi spondilita anchilozanta si sindromul Reiter, pot afecta tesutul conductiv nodal AV. Proceduri chirurgicale, cum ar fi inlocuirea valvei aortice si repararea defectului congenital pot provoca un bloc AV. Incidenta blocurilor AV creste odata cu varsta. Blocul de gradul I nu necesita, in general, nici un tratament. Atunci cand cauza sunt medicamente, doza trebuie sa fie reevaluata.

Tipul I de bloc de gradul II este, in general, tratat prin abordarea oricaror conditii care stau la baza. Un pacemaker permanent nu este necesar in general, cu exceptia cazului in starea se inrautateste, dar pacing temporar si / sau medicamente pot fi necesare in cazul in care ritmul cardiac este prea lent.

Tipul II de bloc de gradul II produce de multe ori simptome vizibile si are un risc semnificativ care poate pune viata in pericol prin complicatii. Medicamente si implantarea unui pacemaker permanent sunt recomandate.

In blocul de gradul III, pacientii au aproape intotdeauna nevoie de un stimulator cardiac artificial pentru a reglementa mai bine activitatea electrica a inimii.

...