Automaltratare


General sau altele | Psihiatrie | Automaltratare (Disease)


Descriere

Auto-vatamare (auto-vatamare, auto-mutilare) poate fi definit ca încercarea de a provoca în mod deliberat un pericol pentru propriul corp si a prejudiciului este de obicei suficient de severe pentru a provoca leziuni tisulare. Aceasta nu este o încercare constienta de sinucidere, desi unii oameni pot vedea în felul acesta.

Cauze si factori de risc

Acesta a fost raportat faptul ca multi oameni care se automutileaza au un istoric de abuz sexual sau fizic, dar ca nu este întotdeauna cazul. Unii pot veni din familii destramate, case alcoolice, au parinti absenti emotional, etc Exista mai multi factori care ar putea determina pe cineva sa se automutileaza ca o modalitate de a face fata.

Exista trei tipuri de auto-prejudiciu. Formularul mai rar si mai extrema este maior auto-mutilare. Aceasta forma de obicei, rezultate în desfigurare permanenta, i. e. castrarea sau la nivelul membrelor amputare. O alta forma este stereo typic auto-mutilare, care, de obicei, consta din loveste cap, globul ocular presare si musca. Treia forma si cea mai comuna este superficiala auto-mutilare, care implica, de obicei, taiere, ardere, par-tragând, rupere oase, lovind, interferenta cu vindecarea ranilor si practic orice metoda utilizata pentru a se face rau.

Cei mai multi oameni care se automutileaza au tendinta de a fi perfectionisti, nu sunt în masura sa se ocupe de sentimente intense, nu sunt în masura sa-si exprime emotiile lor verbal, au displace pentru ei însisi si trupurile lor, si pot experimenta schimbari de dispozitie severe. Acestea pot apela la auto-prejudiciu ca o modalitate de a-si exprima sentimentele si emotiile, sau ca o modalitate de a se pedepsi. Ati putea fi, întrebati de ce cineva ar face rau în mod intentionat. Automutilarea poate ajuta pe cineva scuti sentimente intense, cum ar fi furie, tristete, singuratate, rusine, vinovatie si durere emotionala.

Multe persoane care s-au taiat, face acest lucru într-o încercare de a încerca si sa elibereze toate emotiile se simt ei pe plan intern. Altele se pot simti amortit, astfel, ca vazând sângele lor, atunci când ei însisi taie, îi ajuta sa se simta în viata, deoarece se simt, de obicei, în interiorul atât de mort. Unii oameni considera ca de-a face cu durerea fizica este mai usor decât a face cu durerea emotionala.

Diagnostic si Tratament

În cazul în care un individ prezinta semne de auto-vatamare, un profesionist de sanatate mintala cu auto-prejudiciu de expertiza ar trebui sa fie consultate.

Tratamentul pentru auto-prejudiciu pot include: psihoterapie, terapie de comportament dialectica (DBT), post-traumatice de stres terapii, terapie de grup, terapia de familie, hipnoza si alte tehnici de auto-relaxare, medicamente (antidepresive sau anti-anxietate medicamente).

...