Artrită septică a articulaţiei şoldului


Pelvis/Bazin | Ortopedie | Artrită septică a articulaţiei şoldului (Disease)


Descriere

O infectie de sold se intampla atunci cand microbii intra in oase. Virusuri, bacterii, fungi si paraziti pot cauza infectii. Tipuri de infectie de sold: Osteomielita: în 90% din agentul cauzal a ramas Staphylococcus aureus. Artrita septica: ca si în cazul osteomielita, tot Staphylococcus aureus este agentul cel mai frecvent implicat causal, 77% din Staphylococcus aureus artrita septica de sold, urmata de gram negativ (16%) si streptococi (4%). Daca imaginea adultilor si adolescentilor clinic este sugestiva pentru artrita septic, la copii mici este dificil si diagnosticarea întârziata.

Cauze si factori de risc

Pielea noastra are în mod normal, bacteriile pe ea. Acesti germeni cel mai adesea cauzaeaza infectii ale oaselor si articulatiilor. O bacterie numita Staphylococcus aureus cauzeaza aproximativ 9 din 10 infectii osoase si articulare la copii. Infectii ale oaselor si articulatiilor pot provoca durere si dizabilitati.

Diagnostic si Tratament

Cu tratament adecvat, aproape toate infectiile pot fi vindecate înainte de a provoca probleme grave. Infectii Hip la copii nu sunt foarte frecvente. Aproximativ unul din fiecare 3. 000 de copii devine o infectie in sau in jurul soldurilor. Am trata mai mult de 100 de cazuri de infectie osoasa si articulare pe an, multe dintre ele la copii care au infectii pelviene sau soldurilor.

Medicii trateaza infectiile cele mai osoase si articulare, oferindu-le copiilor medicamente care distrug bacteriile (antibiotice). În cazul în care copilul dumneavoastra este foarte bolnav, ar putea avea nevoie pentru a obtine medicamentul într-o vena printr-o linie IV. În cazul în care copilul dumneavoastra are nevoie de o IV, acestea vor fi, probabil, în spital timp de patru sau cinci zile.

...