Artrită septică a articulaţiei genunchiului


Picioare | Ortopedie | Artrită septică a articulaţiei genunchiului (Disease)


Descriere

Articulatia genunchiului este zona situata la intersectia cu coapsa piciorului. Conecteaza femurul la tibia genunchiului si tipsie. Ligamentele foarte puternice garanteaza o stabilitate perfecta a articulatiilor.

Cauze si factori de risc

Unele probleme la genunchi se dezvolta din cauza uzurii care apar în astfel de cazuri, ca în osteoartrita. Alte probleme rezultate, cum ar fi o lovitura la genunchi sau miscarile bruste, forteaza genunchiul dincolo de limita normala de miscare de la acest nivel.

Diagnostic si Tratament

Medicii folosesc mai multe metode pentru a diagnostica bolile genunchiului: istorie - rapoarte detaliate ale pacientului simptome si posibile raniri, boli concomitente care ar putea explica durerea; examen fizic - medicul face flexie, extensie, rotatie si presiune asupra genunchiului pentru a localiza durerea si a determina gradul de limitare a miscarii; teste de diagnostic - pentru a efectua unul sau mai multe teste pentru a determina natura bolii; radiografie - un fascicul de raze X este trecut prin genunchi, formand o imagine bidimensionala a osului, un RMN - de energie care vine de la un magnet puternic stimuleaza tesutul genunchi pentru a produce semnale care sunt detectate de un scanner si analizate de computer, aceasta face o serie de sectiuni printr-o anumita parte a genunchiului, un RMN este sensibil în detectarea anomalii ale tesuturilor moi, cum ar fi muschii sau ligamentele .

Tratamentul pentru artrita septica poate include: fluide intravenoase, antibiotice, medicamente antiinflamatoare, medicamente pentru durere, medicamente narcotice, o interventie chirurgicala pentru artrita septica (pentru a elimina tesutul infectat din comun, poate fi efectuata prin intermediul unui artroscop, eliminând nevoia de o incizie conventional ).

...