Şoc septic (presiune arterială foarte scăzută)


General sau altele | Medicină de urgență | Şoc septic (presiune arterială foarte scăzută) (Disease)


Descriere

Corpul este echipat cu sisteme de protectie diverse (piele) si de aparare (sistemul imunitar) agresiune impotriva agentilor patogeni diferite. În fata agresiunii, organismul poate raspunde diferit cu febra (temperatura ridicata> 37 de grade Celsius), tahipnee (cresterea numarului de respiratii pe minut) sau tahicardie (cresterea frecventei batailor inimii> 100 batai / minut).

Sepsis este organul de raspuns inflamator sistemic, declansat de invazia microbiana. În cazul în care mecanismele de compensare si de control al corpului, care actioneaza pentru a combate invazia microbiana, vor fi învechite pot ajunge dupa sepsis sever si soc septic. Soc septic este caracterizat prin hipotensiune arteriala (tensiune arteriala scazuta duce la perfuzie de sânge a scazut la organele vitale) si disfunctie multipla de organ. Daca nu a contracarat la timp, va trece la sepsis si soc septic dupa moartea pacientului.

Cauze si factori de risc

Sepsis este constituit ca un raspuns la invazia microbiana organism. Agent patogen (microb) poate provoca septicemie, în cazul în care este vorba în sânge, ci si de toxine de raspandire la invazia (prin toxine eliberate). Sepsis este o cauza importanta de deces, mai ales in randul pacientilor spitalizati pentru alte conditii medicale.

Un numar de boli, cum ar fi diabetul zaharat, leucemie ciroza hepatica, sau arsuri, favorizeaza multiplicarea microorganismelor patogene in sange (bacteriemie), precum si instalarea de sepsis.

Un organism slabit, sistemul imunitar, ajuta la microbi care intra în fluxul sanguin si sa declanseze sepsisul raspunsul inflamator generalizat. Raspuns inflamator sistemic, sepsisul, poate creste în timp, ceea ce duce la conditii extreme si foarte grave, soc septic. Unii pacienti pot raspunde cu o temperatura normala a corpului, în timp ce altele pot fi hipotermie. Cel mai adesea, alcoolicii în vârsta, si sepsis la nou-nascuti, nu au febra. Hiperventilatie timpuriu este instalat si pacientul este confuz si dezorientat. Apoi, hipotensiune arteriala si DIC (coagulare intravasculara diseminata), ceea ce duce la deteriorarea ca urmare a ischemiei a tesuturilor periferice.

Diagnostic si Tratament

Leziunile cutanate specifice pot sa apara (petesii, purpura, piele), ca urmare a toxinelor bacteriene raspândit în întreaga organism prin intermediul sistemului circulator. Aceste leziuni cutanate se pot concentra pe diagnosticul medicului.

Pacientul va fi administrat oxigen probabil, fie printr-un tub, care este plasat în apropierea nasului sau printr-o masca de plastic transparent. În functie de rezultatele testelor, medicul poate dispune de medicamente. Medicul poate dispune, de asemenea, IV, solutie de sare de (salina), si medicamente pentru a creste tensiunea arteriala, daca acesta este prea scazut.

Daca rezultatele arata o infectie la nivelul abdomenului, fie drenare a infectiei prin plasar...