Abacavir, Lamivudine, Zidovudine


Mylan Laboratories | Abacavir, Lamivudine, Zidovudine (Medication)


Desc:

Abacavir este un medicament antiviral. Acesta este utilizat in asociere cu alte medicamente antivirale pentru tratarea adultilor si copiilor infectati cu HIV, virusul care provoaca sindromul imonodeficientei dobandite (SIDA). Abacavirul apartine unei clase de medicamente numite inhibitori nucleozidici de revers-transcriptaza

Acesta este disponibil in asociere cu lamivudina ca Kivexa si lamivudina si zidovudina, ca Trizivir.

Aceste trei medicamente pot fi utilizate separat cu alte medicamente pentru tratamentul infectiei cu HIV combinate sau impreuna. Doza din fiecare ingredient activ in Trizivir este aceeasi cu cea utilizata in medicamentele luate separat. ...

Side Effect:

Efectele secundare pot include urmatoarele:febra, dificultati de respiratie, durere in gat sau tuse, greata, varsaturi, diaree sau dureri abdominale, oboseala, durere sau senzatie de rau. Dureri de cap, diaree, sau probleme cu somnul pot sa apara. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, informeaza-ti prompt medicul sau farmacistului.

Urmatoarele sunt reactii adverse grave, dar putin probabil sa apara:modificari psihice / in starea de spirit (cum ar fi depresia), furnicaturi / amorteala a mainilor sau picioarelor, slabiciune musculara, dureri de stomac / spate, cu greata (pancreatita).

Unele efecte rare, dar foarte grave pot sa apara, de asemenea,:sangerare / invinetire rapida, semne de anemie (oboseala neobisnuita, batai rapide ale inimii, culoare pal / albastruie a pielii). Modificari ale tesutului adipos (cum ar fi grasime formata in partea superioara a spatelui si a zonelor de stomac, masa scazuta de grasime la nivelul bratelor si picioarelor), pot sa apara in timp ce luati medicamente HIV.

O reactie alergica grava, foarte la acest medicament este rara. Cu toate acestea, adresati-va imediat medicului daca observati orice simptome ale unei reactii alergice grave, inclusiv:eruptii cutanate, mancarime / umflarea (in special a fetei / limbii / gatului), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

nainte de a lua abacavir / lamivudina / zidovudina, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca aveti orice alergie. Acest produs poate contine ingrediente inactive, care pot provoca reactii alergice sau alte probleme. Discutati cu farmacistul dumneavoastra pentru mai multe detalii.

Inainte de a utiliza acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului istoricul medical, in special de:probleme renale, afectiuni hepatice (cum ar fi hepatita B sau C, ciroza), boli ale pancreasului (pancreatita), consumul de alcool, numar mic de eritrocite sau hematocite in sange. .

Abacavirul poate creste riscul unui atac de cord. Discutati despre riscurile si beneficiile tratamentului cu medicul dumneavoastra si modalitati de a reduce riscul de boli de inima.

Acest medicament poate cauza ameteala. Nu conduceti vehicule, nu folositi utilaje, si nu incepeti orice activitate care necesita vigilenta pana cand nu sunteti sigur ca puteti efectua astfel de activitati in conditii de siguranta. Limitati, de asemenea, bauturile alcoolice, deoarece acestea pot creste ameteala si creste riscul de probleme hepatice si pancreatita. Copiii pot fi mai sensibili la efectele secundare ale acestui medicament, in special pancreatita.

Inainte de a avea interventii chirurgicale, spuneti medicului dumneavoastra sau dentistului despre toate produsele pe care le utilizati.

In timpul sarcinii, acest medicament trebuie folosit numai atunci cand este absolut necesar. Cu toate acestea, medicamentele HIV sunt sdministrate de obicei femeilor gravide cu HIV. Tratamentul a fost demonstrat ca reduce riscul de transmitere a virusului HIV la copil. Abacavir / lamivudina / zidovudina pot face parte din acest tratament. Nu se cunoaste daca abacavirul trece in laptele matern. Cu toate acestea, lamivudina si zidovudina trec in laptele matern. Deoarece laptele matern poate transmite HIV, nu alaptati. ...