Accolate


AstraZeneca | Accolate (Medication)


Desc:

Accolate este indicat pentru profilaxia si tratamentul astmului bronsic cronic la adulti si copii cu varsta de peste 5 ani. Acesta functioneaza pe o perioada lunga de timp pentru a preveni atacurile de astm, dar nu va ajuta in calmarea unui atac de astm ce a aparut deja. Suferinzii de astm ar trebui sa aiba intotdeauna lor de medicamente cu actiune rapida la indemana pentru a face fata atacurilor.

Zafirlukast, numele generic pentru Accolate, apartine unui grup de medicamente cunoscute sub denumirea de antagoni?ti ai receptorilor de leucotriene. Acesta actioneaza prin blocarea substantelor chimice produse de organism, numite leucotriene. Leucotrienele cauzeaza mucoasele cailor respiratorii ale plamanilor sa se umfle. Atunci cand este utilizat in mod regulat, zafirlukast ajuta la reducerea inflamatiei in mucoasei cailor respiratorii pentru usurarea respiratiei.

...

Side Effect:

Adresati-va medicului dumneavoastra daca aveti aceste reactii adverse ?i acestea sunt severe sau neplacute:dureri abdominale, diaree, dureri de cap, infectii, dureri musculare, greata, eruptii cutanate, varsaturi.

Spune-ti medicului dumneavoastra cat mai curand posibil, daca oricare dintre urmatoarele reactii adverse apar:boli asemanatoare gripei, eruptii cutanate, senzatie de intepaturi sau amorteala la nivelul bratelor ?i picioarelor, ?i sinuzite severe.

Nu te mai lua medicamentul ?i adresati-va imediat medicului daca oricare dintre urmatoarele apar:urina inchisa; scaune decolorate sau de culoare inchisa; oboseala sau slabiciune; simptome asemanatoare gripei, pierderea poftei de mancare, senzatie de mancarime, greata, dureri in partea dreapta a stomacului ( chiar sub coaste); ingalbenirea pielii sau ochilor; varsaturi.

...

Precaution:

Inainte de a lua zafirlukast, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca sunteti alergic la blocante (de exemplu, leukotriene, montelukast), sau daca aveti orice alte alergii. Acest produs poate contine ingrediente inactive, care pot provoca reactii alergice sau alte probleme.

Inainte de a utiliza acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului istoricul medical, mai ales daca ati avut vreodata probleme hepatice. Accolate este contraindicat la pacientii cu insuficienta hepatica sau ciroza, nu a fost studiat la pacientii cu hepatita sau in studiile pe termen lung de pacienti cu ciroza.

Se recomanda prudenta atunci cand se utilizeaza acest medicament la varstnici, deoarece acestia pot fi mai sensibili la efectele secundare ale medicamentului, in special dureri de cap, diaree ?i greata.

In timpul sarcinii ?i alaptarii nu este recomandata utilizarea acest medicament fara recomandarea medicului dumneavoastra.

...