Alteplase


Genentech | Alteplase (Medication)


Desc:

ALTEPLASE este folosit pentru restabilirea functiei la dispozitive centrale de acces venos care au deveni înfundate cu sânge coagulat. Acesta poate fi, de asemenea, folosit pentru alte conditii stabilite de medicul dumneavoastra.

ALTEPLASE este un activator de plasminogen tesut (tPA). Functioneaza ajutând pentru a rupe în jos de cheaguri de sange nedorite. Este indicat sa foloseasca pentru gestionarea de infarct miocardic acut, accident vascular cerebral ischemic acut si pentru liza de emboli pulmonara acuta.

...

Side Effect:

Toate medicamentele pot provoca reactii adverse, dar multi oameni nu au nici o, sau efecte secundare minore,. Atunci când este utilizat în doze mici, efecte adverse frecvente au fost raportate cu acest produs.

Cauta îngrijiri medicale imediat daca oricare dintre aceste reactii adverse severe apar:reactii alergice severe (eruptii cutanate stupi; dificultati de respiratie; etanseitatii în piept; umflare a gura, fetei, buzelor sau limbii); negru sau sângeroase scaune; sângeroase voma; vitel durere sau sensibilitate; modificari în viziune; durere toracica; frisoane; tuse cu sânge; dificultati de respiratie sau scurtarea brusca a respiratiei; rapid, lent sau neregulate ale inimii; febra; slabiciune unilateral; roseata, umflaturi sau durere la locul cateter; sângerare severa; dureri severe de stomac; probleme de vorbire sau modificari; neobisnuite sau usor de sângerare sau vânataie. ...

Precaution:

Este recomandat sa nu conduce, sa folositi utilaje, sau orice altceva care ar putea fi periculoase, pâna când stiti cum reactionati la Alteplase. Folosind Alteplase singur, cu anumite alte medicamente sau cu alcool pot diminua capacitatea dumneavoastra de a conduce vehicule sau de a efectua alte activitati potential periculoase.

Asigurati-va ca stiti ce cateter nu functioneaza înainte de a utiliza Alteplase. În cazul în care un cateter nu functioneaza din cauza unui motiv afara de sânge coagulat, va adresati medicului dumneavoastra înainte de a utiliza Alteplase. În cazul în care roseata, umflaturi sau durere dezvolta la site-ul cateter, contactati imediat medicul.

ALTEPLASE poate reduce numarul de celule din sânge care ajuta dumneavoastra cheag de sânge (trombocite). Pentru a preveni sângerare, pentru a evita situatiile în care vânatai sau leziuni pot sa apara. Raport orice sângerari neobisnuite, echimoze, sânge în scaun, sau de întuneric, zabovi scaune cu medicul dumneavoastra.

Suplimentare de monitorizare a dozei sau conditie poate fi necesara daca luati warfarina sau aspirina. ...