Alupent


Boehringer Ingelheim | Alupent (Medication)


Desc:

Sulfat de ALUPENT/metaproterenol USP este indicat ca un bronhodilatator pentru astm bronsic si bronhospasm reversibile, care pot aparea în asociere cu emfizem si bronsita. ALUPENT (sulfat de metaproterenol USP) inhalare aerosoli nu este recomandat pentru copiii sub 12 ani.

Doza unica uzuala este 2-3 inhalatii. Cu dozare repetitive, inhalare, de obicei, nu se repeta mai des decât despre fiecare trei-patru ore. Doza totala pe zi nu trebuie sa depa?easca 12 inhalatii. ALUPENT (sulfat de metaproterenol USP) este indicat ca un bronhodilatator pentru astm bronsic si bronhospasm reversibile, care pot aparea în asociere cu emfizem si bronsita.

...

Side Effect:

Experiente adverse mai putin frecvente includ dureri de cap, ameteli, palpitatii, gastrointestinale, tremor, gât iritatie, greata, varsaturi, tuse si astm exacerbare, tahicardie.

Reactiile adverse sunt similare celor remarcat cu alte Simpatomimetice. Agoniste adrenergice trebuie administrat cu precautie la pacientii tratati cu inhibitori de monoaminooxidaza sau antidepresive triciclice, deoarece actiunea de agoniste adrenergice pe sistemului vascular poate fi potentat.

ALUPENT (sulfat de metaproterenol), ca alte agonistilor beta adrenergici, poate produce un efect semnificativ cardiovasculare la unii pacienti, masurata prin pulsul, tensiunea arteriala, simptomele ?i ECG modificari. Ca cu alte aerosoli beta adrenergici, Alupent (sulfat de metaproterenol) poate produce bronhospasm paradoxal (care poate fi viata în pericol). ...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament informati medicul dumneavoastra daca aveti orice tip de alergii. Deoarece metaproterenol este un firicel de sympathomimetic, acesta ar trebui sa fi utilizat cu prudenta la pacientii cu tulburari cardiovasculare, inclusiv cardiopatie ischemica, hipertensiune arteriala sau Aritmii cardiace, la pacientii cu hipertiroidism sau diabet zaharat, precum si la pacientii care sunt deosebit de receptivi la aminele sympathomimetic sau care au tulburari convulsive.

Siguranta si eficacitatea în populatia pediatrica sub 12 ani nu au fost stabilite.

Nu conduce, folositi utilaje, sau face orice activitate care necesita vigilenta pâna când sunteti sigur ca puteti efectua astfel de activitati în conditii de siguranta. Limita de bauturi alcoolice.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra.

...