Amantadine


Unknown / Multiple | Amantadine (Medication)


Desc:

Amantadina este utilizat pentru a trata boala Parkinson si conditii similare cu cele ale bolii Parkinson. De asemenea, este utilizat pentru a preveni si trata infectiile respiratorii cauzate de gripa un virus. Acest medicament este uneori prescris pentru alte utilizari; întrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul pentru mai multe informatii.

Daca au fost infectate cu gripa, acest medicament poate ajuta face simptomele mai putin severe si scurta durata de timp va lua pentru a obtine o mai buna. Luând amantadina, daca au fost sau vor fi expuse la gripa poate ajuta sa va împiedica sa obtineti gripa. Acest medicament este un antiviral (nu un vaccin), care se crede sa lucreze prin oprirea de crestere a virusului gripei. Pentru a creste sansa ca nu veti primi gripa, este important pentru a obtine o gripa împuscat o data pe an la începutul sezonului de gripa fiecare, daca este posibil.

...

Side Effect:

Daca aveti oricare dintre aceste semne de o reactie alergica:hives; dificultati de respiratie; umflarea fetei, buzele, limba, sau gât ar trebui sa obtineti imediat ajutor medical.

Contactati medicul dumneavoastra daca aveti oricare dintre aceste reactii adverse grave:senzatie de scurt de respiratie, chiar cu efort usoara; umflarea, rapida crestere în greutate; senzatie de depresie, agitat sau agresiv; modificari de comportament, halucinatii, gânduri de doare-te; urinat mai putin decât de obicei sau nu la toate; febra mare, muschii rigid, confuzie, transpiratii, rapid sau inegale batai de inima, respiratie rapida, sentimentul ca se putea trece; miscarile agitat musculare în ochii, limba, maxilar, sau gâtului; sau tremuraturi. ...

Precaution:

Amantadina nu ar trebui sa fie brusc întrerupt la pacientii cu boala Parkinson % u2019s, deoarece câtiva pacienti au experimentat o criza parkinsonian (o brusca a marcat deteriorarea clinice, atunci când acest medicament a fost oprit brusc). Doza de medicamente anticolinergice sau amantadina trebuie redus daca atropina-ca efecte apare atunci când aceste medicamente sunt utilizate concomitent. Întreruperea brusca, de asemenea, pot precipita delir, agitatie, iluzii, halucinatii, reactie paranoic, stupoare, anxietate, depresie si slurred discurs. ...