Accupril


Pfizer | Accupril (Medication)


Desc:

Accupril sau Quinapril HCl este utilizat pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute (hipertensiune arteriala). Scaderea tensiunii arteriale contribuie la prevenirea accidente vasculare cerebrale, atacuri de cord, si probleme cu rinichii

Comprimatele contin Accupril 5 mg, 10 mg, 20 mg, 40 mg sau de quinapril pentru administrare pe cale orala. Fiecare comprimat contine, de asemenea, Ceara de candelilla, crospovidona, gelatina, lactoza, carbonat de magneziu, stearat de magneziu, oxid sintetic rosu de fer, si dioxid de titan.

...

Side Effect:

Cele mai frecvente efecte secundare ale Accupril observate includ:dureri de cap, oboseala, tuse, ameteli, tensiune arteriala extrem de scazuta, si dureri in piept, greata, varsaturi, dureri de stomac, dificultati de respiratie, eruptii cutanate si diaree inexplicabila.

Sunati-va medicului dumneavoastra imediat, daca aveti oricare dintre aceste reactii adverse grave:senzatie de lesin, urinat mai mult sau mai putin decat de obicei, sau deloc, febra, frisoane, dureri musculare, simptome de gripa, de culoare a pielii, echimoze usor sau sangerare, vezicule severe, peeling, si eruptii cutanate rosii, senzatie de oboseala, slabiciune musculara, batai de inima inegale sau dureri toracice, inflamatie, crestere rapida in greutate sau icter (ingalbenirea pielii sau a ochilor).

Semnele unei reactii alergice:urticarie, dureri severe de stomac, dificultati de respiratie, umflarea fetei, buzelor, limbii, sau a gatului.

...

Precaution:

Acest produs poate contine ingrediente inactive, care pot provoca reactii alergice sau alte probleme.

Inainte de a utiliza acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului daca aveti:o istorie a unei reactii alergice care au inclus umflarea fetei / buzelor / limbii / gatului (angioedem), incapacitatea de a urina. Inainte de a utiliza acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului istoricul medical, in special de:probleme renale, boli hepatice, guta, dezechilibru mineral (de exemplu, dezechilibru de sodiu, potasiu, magneziu, calciu), pierderea de apa din organism (deshidratare), niveluri ridicate de grasimi in sange (colesterol ridicat / trigliceride crrescute), boli vasculare (de exemplu, lupus, sclerodermie), chirurgie nervoase recenta (de exemplu, simpatectomia).

Acest medicament poate face sa va ametit sau somnoros. Nu conduceti vehicule, nu folositi utilaje, si nu realizati orice activitate care necesita vigilenta pana cand nu sunteti sigur ca puteti efectua astfel de activitati in conditii de siguranta. Limitait bauturile alcoolice.

Inainte de a avea interventii chirurgicale, spuneti medicului dumneavoastra sau dentistului ca luati acest medicament. Acest medicament va poate face mai sensibile la soare, prin urmare evitati expunerea prelungita la soare, cabine de bronzat si lampi solare.

Siguranta si eficacitatea quinaprilului la copii nu au fost stabilite, prin urmare, utilizarea la acest grup de varsta nu este recomandata.

In timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandata a utilizarea acestui medicament, fara recomandarea medicului dumneavoastra.

...