Amerge


GlaxoSmithKline | Amerge (Medication)


Desc:

AMERGE este un medicament dureri de cap, care ingusteaza vasele de sânge în jurul creierului. AMERGE reduce, de asemenea, substante în organism, care pot declansa durere dureri de cap, greata, sensibilitate la lumina si sunet, si alte simptome de migrena.

AMERGE este utilizat pentru a trata dureri de cap migrena. AMERGE va trata doar o durere de cap care a început deja. Nu va preveni dureri de cap sau reduce numarul de atacuri.

AMERGE nu trebuie utilizat pentru a trata dureri de cap tensiune comune, o durere de cap care cauzeaza pierderea de circulatie pe o parte a corpului sau orice durere de cap care pare sa fie diferit de al tau obicei migrene dureri de cap. Utilizati acest medicament numai în cazul în care starea dumneavoastra a fost confirmat de catre un medic ca migrene dureri de cap.

...

Side Effect:

Flushing, senzatii de furnicaturi/amorteala/întepaturi/caldura, slabiciune, somnolenta sau ameteli pot aparea. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, anuntati medicul sau farmacistul prompt.

Falca/piept/gât etanseitatea poate apar frecvent la scurt timp dupa utilizarea naratriptan. Doar rareori sunt aceste semne de o afectiune grava. Cu toate acestea, nu poate fi capabil de a spune acest lucru în afara de o reactie grava legata de o lipsa de fluxului sanguin la inima, creierul sau alte parti ale corpului. Cauta imediat medicului daca oricare dintre aceste putin probabil, dar foarte grave (rareori fatala) reactiile adverse apar:dureri în piept, maxilarului/stânga bratul durere, lesin, batai neregulate/rapide/pounding, viziune modificari, slabiciune pe o parte a corpului, confuzie, slurred discurs, bruste sau severe stomac/dureri abdominale, sângeroase diaree.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste putin probabil, dar grave efecte secundare apar:albastru degetele/degetele de la picioare/cuie, rece senzatia de maini/picioare, modificari de audiere, mentale/starea de spirit modificari, convulsii.

Acest medicament poate provoca rareori o afectiune foarte grava, numita sindrom serotoninergic. Riscul creste atunci când acest medicament este luat cu anumite alte medicamente, cum ar fi alte triptans utilizat pentru a trata dureri de cap migrena (de exemplu, sumatriptan, zolmitriptan), anumite antidepresive inclusiv ISRS (de exemplu, citalopram, fluoxetina, paroxetina) si NSRIs (de exemplu, duloxetine, Venlafaxina), sau un anumit medicament pentru tratarea obezitatii (sibutramina).

În cazul putin probabil aveti o reactie alergica grava la acest medicament, solicite asistenta medicala imediata. Simptome de o reactie alergica grava include:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Înainte de a lua Amerge, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca sunteti alergic la naratriptan; sau la alte triptan migrena medicamente; sau ai alte alergii.

Înainte de a utiliza acest medicament, consultati medicul sau farmacistul daca aveti o istorie de:boli de inima (de exemplu, dureri în piept, atac de cord), scade fluxul sanguin în creier (de exemplu, accident vascular cerebral, atac ischemic tranzitor), boala de circulatie de sânge (de exemplu, boli ischemice intestinale), necontrolate hipertensiune arteriala (hipertensiune arteriala), anumite tipuri de dureri de cap (migrena hemiplegica sau bazilare), boli de rinichi, boala hepatica.

Spuneti medicului dumneavoastra daca aveti urmatorii factori de risc pentru boli de inima:diabet, istoric familial de boli de inima, hipertensiune arteriala (controlat), colesterol ridicat, excesul de greutate, fumator, femeie dupa menopauza, masculin de peste 40 de ani.

Acest medicament poate face ametit sau somnolent. Nu conduce, folositi utilaje, sau face orice activitate care necesita vigilenta pâna când sunteti sigur ca puteti efectua astfel de activitati în conditii de siguranta. Limita de bauturi alcoolice.

Riscul de boli de inima, boli de ficat, si hipertensiune arteriala creste cu vârsta. Producatorul nu se recomanda utilizarea naratriptan în vârsta, deoarece acestea pot fi mai sensibile la efectele adverse, mai ales la o crestere a tensiunii arteriale.

Spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti gravida, planul de a deveni gravide, sau sunt alaptati. Daca ramâneti gravida în timp ce lua naratriptan, sunati-va medicului. Daca aveti o interventie chirurgicala, inclusiv chirurgie dentara, spune medicul dentist sau ca luati naratriptan. ...