Amikacin injection


Abbott Laboratories | Amikacin injection (Medication)


Desc:

Amikacin elimina bacteriile care cauzeaza multe tipuri de infectii, inclusiv pulmonar, piele, OS, comun, stomac, sânge, si infectii ale tractului urinar. Ea apartine unei clase de medicamente cunoscute ca de grupa aminoglicozide antibiotice. Acesta actioneaza prin oprirea cresterii bacteriilor. Acest antibiotic trateaza numai infectii bacteriene. Nu va functiona pentru infectii virale (cum ar fi raceala, gripa). Inutile utilizarea sau abuzul de orice antibiotic poate duce la scaderea eficacitatii sale.

...

Side Effect:

Acest medicament poate provoca probleme grave renale si leziuni ale nervilor, rezultând în pierderea auzului permanente (inclusiv surditate sau scaderea auzului) si echilibru probleme. Riscul este crescut în cazul în care sunteti mai în vârsta, au deja boli de rinichi, sau daca aveti o pierdere severa de corp de apa. Riscul este crescut, de asemenea, daca ati primit doze mari sau cu mai mult de utilizare ale acestui medicament.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca observati apel/hohotitor sunete în urechi, pierderea auzului, ameteli, sau o scadere neobisnuit în urina. O monitorizare atenta de catre medicul dumneavoastra va reduce riscul de aceste efecte secundare. Monitorizarea poate include audiere, rinichi, urina si teste de nivel de sânge de droguri.

Daca aveti oricare dintre urmatoarele reactii adverse grave, încetati sa luati amikacin si cauta îngrijiri medicale de urgenta:o reactie alergica (scurtime de respiratie; închidere în gât; urticarie, umflarea buzelor, fetei sau limbii; eruptii cutanate; sau lesin); urina putine sau deloc; s-a diminuat auzul sau zgomote în urechi; ameteli, neîndemânare, sau instabilitate; amorteala, furnicaturi pielii, spasme musculare, sau convulsii; sau severa apatos diaree si crampe abdominale. ...

Precaution:

Spuneti medicului dumneavoastra si farmacistului daca sunteti alergic la orice medicamente, precum si prescriptie si necesita prescriptie medicala medicamente luati, in special diuretice (apa pastile), cisplatin (Platinol), amfotericina (Amphotec, fungizon), alte antibiotice si vitamine.

Medicul dumneavoastra ar trebui sa fie informat daca au sau au avut boli de rinichi, vertij, pierderea auzului, zgomote în urechi, miastenia gravis sau boala Parkinson.

Nu este recomandat sa utilizati acest medicament în timpul sarcinii sau alaptarii fara sfatul medicului dumneavoastra. ...