Accuretic


Pfizer | Accuretic (Medication)


Desc:

Accuretic este utilizat pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute (hipertensiune arteriala). Scaderea tensiunii arteriale contribuie la prevenirea accidente vasculare cerebrale, atacuri de cord, si probleme cu rinichii. Acest produs con?ine doua medicamente, quinapril si hidroclorotiazida.

Quinapril apartine unei clase de medicamente cunoscute sub numele de inhibitori ai ECA. Acesta actioneaza prin relaxarea vaselor de sange, astfel fluxul de sange curge mult mai usor. Hidroclorotiazida (sau diuretic tiazidic) creste cantitatea de urina, eliminand apa suplimentara si sarea din organism. Aceste doua medicamente sunt utilizate impreuna atunci când un medicament nu poate controla tensiunea arteriala. Acest medicament poate fi, de asemenea, utilizat pentru a trata insuficienta cardiaca congestiva.

...

Side Effect:

Reactii adverse grave pot include:dureri de ochi, probleme de vedere, nivel ridicat de potasiu (ritm cardiac lent, puls slab, slabiciune musculara, senzatie de furnicaturi); valori mici de potasiu, confuzie, ritmul cardiac inegal, sete extrema, crestere urinara, disconfort la picior, gura uscata, sete, greata, varsaturi, senzatie de slabiciune, somnolenta, neliniste, vezicule, descuamarea eruptii cutanate, icter, urinat mai putin decât de obicei sau deloc, edem, crestere in greutate, senzatie de lipsa de aer sau febra , frisoane, dureri de corp, simptome de gripa.

Reactii adverse mai putin grave pot include:tuse, ameteli, dureri de cap, senzatie de oboseala, dureri musculare sau de spate; rinoree; probleme de somn (insomnie); diaree, constipatie, stomac deranjat, eruptii cutanate usoare, sau transpiratie crescuta.

Cereti imediat asistenta medicala în cazul în care aveti oricare dintre aceste semne ale unei reactii alergice:urticarie, dureri severe de stomac, dificultati de respiratie, umflarea fetei, buzelor, limbii, sau a gâtului.

...

Precaution:

Acest produs poate contine ingrediente inactive, care pot provoca reactii alergice sau alte probleme.

Inainte de a utiliza acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului daca aveti:o istorie a unei reactii alergice care au inclus umflarea fetei / buzelor / limbii / gatului (angioedem), incapacitatea de a urina. Inainte de a utiliza acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului istoricul medical, in special de:probleme renale, boli hepatice, guta, dezechilibru mineral (de exemplu, dezechilibru de sodiu, potasiu, magneziu, calciu), pierderea de apa din organism (deshidratare), niveluri ridicate de grasimi in sange (colesterol ridicat / trigliceride crrescute), boli vasculare (de exemplu, lupus, sclerodermie), chirurgie nervoase recenta (de exemplu, simpatectomia).

Acest medicament poate face sa va ametit sau somnoros. Nu conduceti vehicule, nu folositi utilaje, si nu realizati orice activitate care necesita vigilenta pana cand nu sunteti sigur ca puteti efectua astfel de activitati in conditii de siguranta. Limitait bauturile alcoolice.

Inainte de a avea interventii chirurgicale, spuneti medicului dumneavoastra sau dentistului ca luati acest medicament. Acest medicament va poate face mai sensibile la soare, prin urmare evitati expunerea prelungita la soare, cabine de bronzat si lampi solare.

Siguranta si eficacitatea quinaprilului la copii nu au fost stabilite, prin urmare, utilizarea la acest grup de varsta nu este recomandata.

In timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandata a utilizarea acestui medicament, fara recomandarea medicului dumneavoastra.

...