Amoxicillin


Unknown / Multiple | Amoxicillin (Medication)


Desc:

Amoxicilina este un antibiotic de penicilina. Alti membri ai acestei clase includ Ampicilina, piperacillin, ticarcillin si multe altele. Toate aceste antibiotice au un mecanism similar de actiune. Ei nu ucide bacteriile, dar se opri bacteriile de la înmultirea prin prevenirea bacterii de la formeaza peretii care le înconjoara. Amoxicilina este utilizat pentru a trata mai multe tipuri diferite de infectii cauzate de bacterii, cum ar fi infectii ale urechii, infectii ale vezicii urinare, pneumonie, gonoreea, si E. coli sau salmonella infectie. Amoxicilina este, de asemenea, uneori utilizat împreuna cu un alt antibiotic numit Claritromicina pentru tratarea ulcerului gastric, cauzate de infectia cu Helicobacter pylori. Aceasta combinatie este folosit uneori cu un reductor de acid stomac numit Lansoprazol.

Amoxicilina, de asemenea, este folosit uneori pentru a preveni infectia de antrax dupa expunere si pentru a trata infectia anthrax infectiilor pielii si chlamydia în timpul sarcinii.

...

Side Effect:

Efectele secundare sunt ca cele pentru alte antibiotice beta-lactam. Efectele secundare includ greata, varsaturi, eruptii cutanate, si antibiotice asociate colita. Vrac intestinal (diaree), de asemenea, pot sa apara. Efectele secundare rare includ modificari mentale, ameteli, insomnie, confuzie, anxietate, sensibilitate la lumini si sunete, si de gândire neclara. Imediat asistenta medicala este necesar la primele semne de aceste efecte secundare.

Debutul de o reactie alergica la Amoxicilina poate fi foarte brusca si intensa - îngrijiri medicale de urgen?a trebuie sa fie cautat cât mai curând posibil. Debutul initial o reactie adesea începe cu o schimbare în starea mentala, eruptii pe piele cu intense mâncarime (adesea începe în vârful degetelor si în jurul zona abdomenului si raspândindu-se rapid) si senzatiile de febra, greata, si varsaturi. Orice alte simptome care par chiar de la distanta suspecta trebuie sa fi luat foarte în serios. Cu toate acestea, mai multe usoara alergie simptome, cum ar fi o eruptie cutanata, pot aparea în orice moment în timpul tratamentului, chiar pâna la o saptamâna dupa ce tratamentul a încetat. Pentru unele persoane care sunt alergice la Amoxicilina efectele secundare pot fi mortale.

Utilizarea de combinatia de acid amoxicilina/clavulanic pentru mai mult de o saptamâna a cauzat hepatita usoara la unii pacienti. Copiii mici au ingerat acuta supradoze de Amoxicilina manifestat letargie, disfunctie renala si varsaturi...

Precaution:

Înainte de a lua amoxicillin, spuneti medicului dumneavoastra si farmacistului daca sunteti alergic la amoxicilina, penicilina, cefalosporine, sau orice alte medicamente. Informati medicul dumneavoastra si farmacistului ce baza de prescriptie medicala si medicamente fara prescriptie medicala, vitamine, suplimente nutritive, si produse din plante luati.

Medicul, de asemenea, ar trebui informa?i despre boli renale, alergii, astm, febra fânului, urticarie sau fenilcetonurie care poate aveti sau avut în trecut. Spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti gravida, planul de a deveni gravide, sau sunt alaptati. Daca ramâneti gravida în timp ce lua amoxicillin, sunati-va medicului. ...