Amprenavir


GlaxoSmithKline | Amprenavir (Medication)


Desc:

Amprenavir este un medicament oral utilizat pentru tratarea infectiilor cu virusul imunodeficientei umane (HIV). Amprenavir apartine unei clase de medicamente numite inhibitori de proteaza, care lent raspândire a infectiei cu HIV în organism.

Iau acest medicament de gura, cu sau fara alimente, exact cum a fost regizat de catre medicul dumneavoastra. Amprenavir nu este un leac si poate reduce numarul de boli legate de HIV. De asemenea, Amprenavir nu împiedica raspândirea HIV la alte persoane, prin urmare, înca sunt necesare masuri de precautie.

...

Side Effect:

Cel mai frecvent efect secundar al Amprenavir este hipoglicemie. Apel medicul dumneavoastra daca aveti oricare dintre acest simptome:sete extrema; urinare frecventa; Foamea extreme; slabiciune. Alte mai putin efecte secundare grave, care au nevoie de ajutor medical, daca acestea persista sau se agraveaza sunt:suparat stomac; varsaturi; diaree sau scaune vrac; dureri de stomac; schimbare în gust; sau senzatie de furnicaturi în jurul gurii.

Daca oricare dintre aceste efecte secundare grave apar, solicitati imediat asistenta medicala:o reactie alergica severa, urticarie, eruptii cutanate, umflarea buzelor, gura, rapid de respiratie; gura uscata; stomac deranjat, si varsaturi; dificultati de respiratie; respiratia ca miroase fructe sau a scazut cu constiinta. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament informati medicul dumneavoastra daca sunteti alergic la ea, la alte medicamente, sau daca aveti orice alte alergii. Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati alt medicament si daca au sau au avut vreodata oricare dintre urmatoarele conditii:boli de ficat sau rinichi, diabet zaharat sau hemofilie.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. Amprenavir pot scadea eficacitatea dumneavoastra anticonceptionale, prin urmare, folosesc alte masuri de precautie. Daca ramâneti gravida în timpul utilizarii acestui medicament, spuneti medicului dumneavoastra imediat. ...