Anafranil


Novartis | Anafranil (Medication)


Desc:

Anafranil, cunoscute generic ca Clomipramine Hcl, este un medicament antiobsessional, utilizat pentru a trata boli depresive, tulburari phobic sau obsesionale si slabiciune musculara brusca (cataplexie), asociate cu o tulburare în care exista repetate atacuri de somnolenta extreme (narcolepsie).

Acesta actioneaza prin scaderea gândurile persistente sau nedorite si obsesiile, si reduce nevoia de a efectua sarcini repetate (constrângeri, cum ar fi spalarea mâinilor, numarare, de verificare) care interfera cu zi cu zi.

Iau acest medicament de gura cu sau fara alimente ca regia de catre medicul dumneavoastra. Cresterea dozei sau frecventa fara sfatul medicului.

...

Side Effect:

Ele variaza de la usoara pâna la sever la persoana la persoana. Daca oricare dintre urmatoarele persista sau se agraveaza, sa caute ajutor medical imediat:xerostomie; transpiratie; tulburari de intestin, cum ar fi constipatie, greata, varsaturi; încetosata; dificultate la urinare; modificari ale apetitului; dureri de cap; ameteli; confuzie; tulburari de somn; anxietate; bufeuri; miscari musculare involuntare, cum ar fi tremor sau convulsii; cresterea in greutate; probleme sexuale; tulburari de gust; senzatie de apel sau alte zgomot în urechi (tinitus); drop în presiunea de sânge atunci când merge la culcat sau relaxare la sedinta sau în picioare, cauzând ameteli si lightheadedness; batai de inima anormale; sau convulsii. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament informati medicul dumneavoastra daca aveti orice tip de alergii. Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati alt medicament si despre istoricul medical.

Spuneti medicului dumneavoastra daca ati avut oricare dintre urmatoarele:sânge probleme; respiratie probleme cum ar fi astmul sau bronsita cronica; anumite probleme de ochi ca glaucom; cresterea presiunii intraoculare; tulburarile de alimentatie (bulimia); probleme cu inima; probleme intestinale (constipatie cronica, ileus); hepatice sau probleme renale; istoria personala sau familiala de alte conditii mentale/starea de spirit, cum ar fi Tulburarea bipolara, schizofrenie; Istoria de spitalizare pentru o foarte grava reactie la anumite medicamente (neuroleptic maligne Sindromul); convulsii; hipertiroidism; Probleme urinare; orice conditie care poate creste riscul de convulsii (de exemplu, dependenta de alcool/sedativ, utilizarea de Terapia electroconvulsiva, creier prejudiciu/boala); sau anumite tipuri de tumori.

Deoarece Anafranil poate provoca ameteli si somnolenta, nu conduce vehicule si de a folosi utilaje grele pâna când sunteti sigur ca aveti posibilitatea sa efectuati aceasta activitate în conditii de siguranta. Limita de bauturi alcoolice.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...