Anakinra


Amgen | Anakinra (Medication)


Desc:

Anakinra este utilizat, singur sau în asociere cu alte medicamente, pentru a reduce durerea si umflarea asociate cu artrita reumatoida. Anakinra este într-o clasa de medicamente numit antagonisti interleukina. Acesta actioneaza prin blocarea activitatii de interleukina, o proteina în organism, care cauzeaza daune in comun.

...

Side Effect:

Roseata, vânatai, umflaturi si dureri la locul injectarii pot sa apara. Aceste reactii cutanate sunt de obicei usoare si pot ultimele 2-4 saptamâni. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, spune imediat furnizorul de asistenta medicala.

Anakinra a provocat foarte grave infectii (cum ar fi infectii ale pielii/osului/comun, pneumonie). Spuneti medicului dumneavoastra imediat daca va dezvolta semne de o infectie, inclusiv:febra/frisoane, persistente dureri în gât, tuse cu mucus, raspândirea roseata/umflarea si sensibilitate a pielii, dureri osoase.

Un foarte grava reactie alergica la acest medicament este rar. Totusi, cauta imediat medicului daca observati orice simptome de o reactie alergica grava, inclusiv:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. Aceasta nu este o lista completa de efecte secundare posibile. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza anakinra, spune furnizorul de asistenta medicala daca sunteti alergic la ea; sau la proteinele facute de o anumite bacterii (E. coli); sau la latex; sau, daca aveti orice alte alergii. Acest produs poate contine ingrediente inactive, care poate provoca reactii alergice sau alte probleme.

Înainte de a utiliza acest medicament, spune furnizorul de asistenta medicala istoricul medical, în special de:infectie recenta/curent, sistemul imunitar probleme (cum ar fi HIV boala), boli de rinichi, astm.

Anakinra poate face mult mai probabil pentru a obtine infectii sau poate agrava orice infectii curent. Prin urmare, spalati-va pe mâini bine pentru prevenirea raspândirii infectiei. Evitati contactul cu oamenii care au infectii care se poate raspândi la alte persoane (cum ar fi varicela, rujeola, gripa).

Nu este recomandat sa utilizati acest medicament în timpul sarcinii sau alaptarii fara sfatul medicului dumneavoastra. ...