Anturane


Novartis | Anturane (Medication)


Desc:

Anturane/sulfinpirazona inhiba procesele trombotice care sunt asociate cu aderenta plachetare, agregare si trombocitelor reduse de supravietuire. Sulfinpirazona reduce nivelurile de urat seric, previne formarea de noi tophi si promoveaza resorbtia de tophi existente prin cresterea clearance-ul acidului uric si apa prin rinichi.

Iau acest medicament de gura, de obicei, de doua ori pe zi sau ca regia de catre medicul dumneavoastra. Ia-l cu alimente, lapte sau antiacide pentru a reduce stomac deranjat.

...

Side Effect:

efectele secundare includ greata, diaree, dureri epigastrice, dificultati de respiratie. Poate produce greata, arsuri la stomac, ameteli si zgomote în urechi. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului prompt.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste putin probabil, dar grave efecte secundare apar:mai mici dureri de spate, umflarea brate/picioare/picioare, greu/dureros urinare, modifica suma/culoare a urinei. Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste reactii adverse rare, dar foarte grave apar:usor vânataie/sângerare, scaun sângeroase/negru/zabovi, rapid/neregulate emotie, semne de infectie (de exemplu, febra, durere în gât), dureri de stomac severe/abdominale, voma, care arata ca motive de cafea, neobisnuit oboseala.

Cauta imediat medicului daca observati orice simptome de o reactie alergica grava, inclusiv:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. Aceasta nu este o lista completa de efecte secundare posibile. Daca observati alte efecte nu enumerate mai sus, contactati medicul sau farmacistul. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament informati medicul dumneavoastra daca sunteti alergic la sulfinpirazona sau daca aveti alte alergii. Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati alt medicament si daca au sau au avut vreodata oricare dintre urmatoarele conditii:boli de rinichi, colita sau probleme cu stomacul.

Înainte de a lua Anturane spun furnizorul de îngrijire a sanatatii ce prescriptie si necesita prescriptie medicala medicamente luati, mai ales anticoagulante precum warfarina, acetaminofen, aspirina sau produse care contin aspirina, Colestiramina, diuretice, niacina, teofilina, tolbutamide, verapamil si vitamine.

Trebuie sa stiti ca acest medicament poate face somnoros. Conduce o masina sau sa folositi utilaje pâna când stiti cum va afecteaza acest medicament, amintiti-va ca alcoolul poate adauga la somnolenta cauzate de acest medicament. De asemenea, alcoolul poate creste cantitatea de acid uric în sânge. Nu bea alcool în timp ce lua sulfinpirazona înainte de a verifica cu medicul dumneavoastra.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...