Anzemet


Sanofi-Aventis | Anzemet (Medication)


Desc:

Anzemet/dolasetron blocuri actiunile de produse chimice în organism, care poate declansa greata si varsaturi. Acest medicament este utilizat singur sau cu alte medicamente pentru a preveni greata si varsaturi provocate de cancer de droguri de tratament (chimioterapie). De asemenea, este utilizat pentru a preveni greata si varsaturi dupa o interventie chirurgicala. Acesta actioneaza prin blocarea substan?e naturale organismului (serotonina) care provoaca varsaturi. Dolasetron apartine unei clase de medicamente numite blocante ale 5-HT3.

...

Side Effect:

Efectele secundare ale folosind acest medicament pot include:dureri de cap, constipatie, oboseala, somnolenta sau ameteli pot sa apara. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, anunta imediat medicul. Multi oameni folosind acest medicament nu au efecte secundare grave.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste putin probabil, dar grave efecte secundare apar:dureri stomac/abdominale, schimba în cantitatea de urina, viziune modificari. Cauta imediat medicului daca oricare dintre aceste reactii adverse rare, dar foarte grave apar:dureri în piept, ameteli severe, lesin, lent/rapid/neregulate ale inimii.

Cauta imediat medicului daca observati orice simptome de o reactie alergica grava cum ar fi:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Nu trebuie sa luati Anzemet daca sunteti alergic la dolasetron. Anzemet poate provoca probleme de ritm grave cardiace. Tu ar trebui sa utilizati acest medicament daca aveti antecedente de sindrom de QT lung. Spuneti medicului dumneavoastra daca cineva din familie a avut vreodata aceasta conditie.

Informati medicul dumneavoastra daca aveti o tulburare de ritm a inimii; antecedente personale sau familiale de sindromul QT lung, sau un dezechilibru electrolitic (cum ar fi nivelurile scazute de potasiu sau magneziu în sânge).

Spuneti medicului dumneavoastra despre toate alte medicamente utilizati. Exista multe alte medicamente care pot creste riscul de probleme de ritm inima, daca le folosesc cu Anzemet.

Spune îngrijitorii dumneavoastra la o data daca aveti batai de inima rapide, lent sau inegale, sau daca va simtiti ca se poate trece. Anzemet este de obicei luate 1 ora înainte de chimioterapie sau 2 ore inainte de operatie. Spuneti medicului dumneavoastra daca uitati sa luati medicamentul în suma specificata de timp înainte de procedura de dvs. ...