Aprepitant


Merck & Co. | Aprepitant (Medication)


Desc:

Aprepitant blocuri actiunile de produse chimice din organism care declansa greata si varsaturi. Aprepitant este folosit cu alte medicamente pentru a ajuta la prevenirea greata si varsaturi provocate de cancer de droguri de tratament (chimioterapie). Acest medicament este utilizat pentru a preveni greata si varsaturi dupa o interventie chirurgicala.

Aprepitant actioneaza prin blocarea organismului substan?e naturale care provoaca varsaturi. Acest medicament nu va trata greata sau varsaturi daca ai deja. Va adresati medicului dumneavoastra pentru instructiuni suplimentare daca sunteti confrunta cu greata sau varsaturi.

...

Side Effect:

efectele secundare ale folosind acest medicament poate include:oboseala si sughit poate sa apara. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului prompt. Multi oameni folosind acest medicament nu au efecte secundare grave.

Un foarte grava reactie alergica la acest medicament este rar. Totusi, cauta imediat medicului daca observati oricare dintre urmatoarele simptome de o reactie alergica grava:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Nu luati aprepitant daca luati oricare dintre urmatoarele medicamente:cisaprida (Propulsid) sau pimozide (Orap). Aceste medicamente pot provoca interactiuni viata în pericol atunci când luate împreuna cu aprepitant. Daca aveti boli hepatice, este necesara o ajustare de doza aprepitant sau teste speciale.

Aprepitant pot face anticonceptionale mai putin eficace, care rezulta în timpul sarcinii. Acest efect poate dura pâna la 28 de zile dupa dumneavoastra ultima doza de acest medicament. Adresati-va medicului dumneavoastra despre folosind o metoda de non-hormon de control al nasterii (cum ar fi un prezervativ, diafragma, spermicide) pentru a preveni sarcina în timp ce lua aprepitant si timp de cel pu?in 1 luna dupa dumneavoastra capete de tratament.

Exista multe alte medicamente care pot interactiona cu aprepitant. Spuneti medicului dumneavoastra despre toate medicamentele pe care le utiliza. Aceasta include baza de prescriptie medicala, over-the-counter, vitamine si produse din plante. Nu începeti un nou medicament fara a spune medicul dumneavoastra. Pastrati o lista cu toate medicamentele dumneavoastra si arata-l la orice furnizor de asistenta medicala care va trateaza. ...