Apresazide


Novartis | Apresazide (Medication)


Desc:

presazide/hidroclorotiazida si hidralazina este o combinatie medicamente utilizate pentru tratarea hipertensiunii arteriale (hipertensiune arteriala). Hidroclorotiazida este un diuretic tiazidice (pilula de apa), care ajuta la prevenirea corpul tau de absorbtie prea multa sare, care pot provoca retentia de lichide. Hidralazina este un vasodilatator care functioneaza prin relaxarea muschilor în dumneavoastra vaselor de sânge pentru a ajuta le dilata (largi). Aceasta scade tensiunea arteriala si permite sângelui sa curga mai usor prin vene si artere.

...

Side Effect:

Apresazide poate provoca efecte secundare cum ar fi:Cefalee, anorexie, greata, varsaturi, diaree, palpitatii, tahicardie, angina pectorala; constipatie, ileus paralitic. Hipotensiune arteriala, paradoxal raspuns pressor si edem; dispnee; periferica neuritis, cum reiese din parestezii, amorteala, si furnicaturi; ameteli; tremor; crampe musculare; Reactii psihotice caracterizat de depresie, dezorientare, sau anxietate sau dificultati de urinare, de asemenea, se poate întâmpla.

Solicitati imediat ajutor medical imediat daca observati orice simptome de o reactie alergica grava, inclusiv:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Înainte de utilizarea acestui medicament spune furnizorul de asistenta medicala daca sunteti alergic la hidralazina sau hidroclorotiazida, sau daca aveti oricare dintre urmatoarele conditii:boala coronariana; reumatice boala de inima care afecteaza valva mitrala; sau daca sunteti în imposibilitatea de a urina.

Daca aveti oricare dintre aceste alte conditii, trebuie o ajustare de doza sau teste speciale pentru a lua în conditii de siguranta Apresazide:boli de rinichi; boli hepatice; angina pectorala (durere toracica); astmului sau alergiilor; guta; lupus; diabet zaharat; o alergie la sulfa medicamente; sau daca ai avut vreodata accident vascular cerebral.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...