Aralen


Sanofi-Aventis | Aralen (Medication)


Desc:

Aralen/clorochina este un medicament antimalarie si amebicidal. Aralen nu împiedica recidive la pacientii cu malaria vivax sau malariae, deoarece acesta nu este eficace împotriva exoerythrocytic forme de parazit, nici nu va preveni infectia vivax sau malariei atunci când este administrat ca un profilactica. Este extrem de eficienta ca agent de supresie la pacientii cu vivax sau malariei, în încheiere atacurilor acute, si în mod semnificativ prelungirea intervalului dintre tratament si recidiva.

...

Side Effect:

Reactii adverse frecvente care cauzeaza Aralen sunt încetosata, greata, varsaturi, abdominala crampe, dureri de cap si diaree. Daca oricare dintre acestea persista sau se agraveaza, sunati-va medicului.

Mai rare, dar grave efecte secundare includ:vazând lumina intermitent si dungi; încetosata; citesc sau a vedea dificultate (cuvinte dispare, vazând jumatate un obiect, viziunea cetoasa sau ceata); Audierea dificultate; zgomote în urechi; slabiciune musculara; somnolenta; varsaturi; batai de inima neregulate; convulsii; sau dificultati de respiratie. Daca observati oricare dintre aceste sa caute ajutor medical imediat. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament informati medicul dumneavoastra daca sunteti alergic la ea, la alte medicamente, sau daca aveti orice alte alergii. Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati alt medicament si daca au sau au avut vreodata oricare dintre urmatoarele conditii:boli de ficat, deficit de G-6-PD, probleme de auz, porfirie sau alte tulburari de sânge, psoriazis, viziune modificari, slabiciune în genunchi si glezne, sau daca beti cantitati mari de alcool.

Deoarece aceasta poate provoca ameteli si somnolenta, nu conduce vehicule si de a folosi utilaje grele pâna când sunteti sigur ca aveti posibilitatea sa efectuati aceasta activitate în conditii de siguranta.

Acest medicament va poate face mai sensibile la soare. Prin urmare, evita expunerea la soare prelungite, cabine de bronzat si lampi solare si utilizati o protectie solara si poarte haine de protec?ie, atunci când în aer liber.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...