Aranesp


Pharma Nord | Aranesp (Medication)


Desc:

Aranesp este utilizat pentru a trata anemia - mai putine celule rosii din sânge în sânge decât normal - în doua grupuri de pacienti:adulti si copii peste un an cu anemie cauzata de insuficienta renala cronica; pacientii adulti cu anumite tipuri de cancer care primesc chimioterapie.

...

Side Effect:

Efectele secundare cele mai frecvente atunci când tratati cu Aranesp sunt dureri de cap, hipertensiune arteriala (hipertensiune arteriala), tromboza (cheaguri de sânge), injectarea site-ul durerea, artralgii (dureri articulare) si edeme periferice (fluid de retentie). Contactati medicul dumneavoastra daca va simtiti slabi, zapacit, sau scurt de respiratie, sau în cazul în care pielea ta arata palid. Acestea pot fi semne ca organismul dumneavoastra a oprit raspunzând la darbepoetin alfa.

Aranesp poate creste riscul de viata în pericol inima sau circulatie probleme, inclusiv atac de cord sau accident vascular cerebral. Acest risc va creste mai utilizati darbepoetin alfa. Sa caute ajutor medical de urgenta, daca aveti simptome de probleme cu inima sau circulatie, cum ar fi:senzatie de durere sau grele de piept, dureri de raspandire la brat sau umar, greata, transpiratie, general bolnav sentimentul; sentiment scurt de respiratie, chiar cu efort usoara; amorteala brusca sau slabiciune, mai ales pe o parte a corpului; brusc dureri de cap, confuzie, probleme cu viziune, discursul sau echilibru; sau dureri sau umflaturi în unul sau ambele picioare. ...

Precaution:

Aranesp nu este în oameni care pot fi alergice la darbepoetin alfa sau orice alta componenta de droguri sau la pacientii cu hipertensiune arteriala insuficient controlat.

Acest medicament poate creste riscul de a avea cheaguri de sânge. Acest lucru este mult mai probabil la pacientii care utilizeaza doze mari de acest medicament. Daca aveti dificultati de respiratie, dureri la nivelul picioarelor, sau umflarea în picioare în timp ce utilizati acest medicament, apel medicul dumneavoastra imediat. Daca tu esti achizitie tratamente de dializa renala, spune-medicul imediat daca observati cheaguri de sânge la site-ul de injectare.

De asemenea, spuneti medicului dumneavoastra daca începeti cu ameteli, lesin vraji, sau oboseala severa în timp ce utilizati acest medicament. Acestea ar putea fi simptome de o problema serioasa.

Pe lânga Aranesp, corpul tau are nevoie de fier si vitamine pentru a face celule rosii din sânge. Medicul dumneavoastra poate directiona sa ia fier sau suplimentele de vitamine. Aranesp nu va functiona bine, daca nu aveti suficient de fier sau de vitamine în corpul dumneavoastra. ...