Arava


Sanofi-Aventis | Arava (Medication)


Desc:

Arava/leflunomida este utilizat pentru a reduce semne/simptome de artrita reumatoida activa, inhiba daune structurale, si îmbunatatirea functiei fizice. Acesta poate fi folosit cu aspirina, AINS si/sau doze mici de corticosteroizi.

Acest medicament este utilizat pentru a trata artrita reumatoida, o stare în care sistemul de aparare al corpului (sistemul imunitar) nu reuseste sa recunoasca organismul în sine si atacurile tesuturilor sanatoase în jurul articulatiilor. Arava ajuta la reducerea deteriorarea/durere/umflarea articulatiilor si va ajuta sa se deplaseze mai bine. Acesta actioneaza prin slabirea sistemului imunitar si reducerea umflarea (inflamatie). ...

Side Effect:

Pot aparea diaree, greata, si ameteli. Daca oricare dintre aceste efecte persista sau se agraveaza, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului prompt.

Putin probabil, dar grave efecte secundare apar, cum ar fi:tuse, senzatie de amorteala/furnicaturi de maini/picioare, pierderea parului, dureri în piept, batai ale inimii rapide/pounding, cresterea sete/urinare, crampe/dureri musculare, mentale/starea de spirit modificari, modificari de viziune.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste reactii adverse rare, dar foarte grave apar:usor vânataie/sângerare, neobisnuit cresteri/bulgari, umflat glandele (ganglionilor limfatici), inexplicabila scadere în greutate, oboseala neobisnuita.

Acest medicament poate reduce capacitatea organismului de a lupta o infectie. Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca va dezvolta orice semne de o infectie, febra, frisoane sau persistente dureri în gât.

Cauta imediat medicului daca observati oricare dintre urmatoarele simptome de o reactie alergica grava:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Înainte de a lua Arava, spune furnizorul de asistenta medicala daca aveti orice tip de alergii. Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului istoricul medical, în special de:tulburare a sistemului imunitar (ex. HIV infectie), infectie actuale/recente (de exemplu, tuberculoza), cancer, tulburare de maduva osoasa/sânge, boli de rinichi, boli de ficat (de exemplu, hepatita B sau C), abuzul de alcool, boli de inima (ex. , insuficienta cardiaca congestiva), boli pulmonare.

Acest medicament poate face sa va ametit. Nu conduce, folositi utilaje, sau face orice activitate care necesita vigilenta pâna când sunteti sigur ca puteti efectua astfel de activitati în conditii de siguranta. Evitati bauturile alcoolice din moment ce se poate face sa va ametit si, de asemenea, provoca boli de ficat.

Nu au vaccinarile/vaccinarile fara consimtamântul medicul dumneavoastra, si sa evite contactul cu persoane care au primit recent vaccin oral polio sau gripa vaccin inhalat prin nas.

Deoarece acest medicament poate creste riscul de a dezvolta infectii grave, spalati-va pe mâini bine pentru a preveni raspândirea de infectii. Evitati contactul cu persoanele care au boli care se poate raspândi la alte persoane (de exemplu, gripa, varicela).

Acest medicament nu trebuie utilizat în timpul sarcinii. Le poate face rau un copil nenascut. Înainte de a începe acest medicament, femeile aflate la vârsta fertila trebuie sa aiba un test de sarcina negativ înainte de a începe acest medicament.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...