Aredia


Novartis | Aredia (Medication)


Desc:

Aredia/pamidronate este utilizat pentru a trata ridicat de calciu din sânge si anumite probleme osoase (metastaze/leziuni ale oaselor) care pot aparea cu anumite tipuri de cancer.

Se administreaza prin injectare lenta într-o vena de cel putin 2 ore, dar pâna la 24 de ore, sau ca regia de catre medicul dumneavoastra. Doza se bazeaza pe conditie medicala, teste de laborator, si raspunsul la tratament. Medicul dumneavoastra va comanda teste de sânge pentru a verifica functia dumneavoastra de rinichi înainte de fiecare tratament cu acest medicament.

...

Side Effect:

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca aveti efecte secundare grave, inclusiv:probleme de respiratie, rani în maxilarului/gura, dureri maxilarului, crescut sau severe dureri osoase/comune/musculare, ochi probleme (cum ar fi roseata/mâncarime/umflarea sau sensibilitate la lumina), modificarea cantitatii de urina, oboseala/slabiciune neobisnuite, mintala/starea de spirit modificari, cum ar fi iritabilitate sau confuzie), rapid/pounding/neregulate ale inimii.

Solicitati imediat ajutor medical imediat daca observati orice simptome de o reactie alergica grava, inclusiv:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Înainte ca orice interventie chirurgicala (în special procedurile dentare), spune medicul dumneavoastra si medicul dentist despre acest medicament si toate celelalte produse utilizati (inclusiv medicamente fara prescriptie medicala medicamente ?i produse pe baza de plante).

Înainte de a utiliza acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului istoricul medical, în special de:recent sau planificate proceduri dentare (cum ar fi eliminarea dinte), chirurgia tiroidei/paratiroide, probleme renale, pierdere severa a corpului apei (deshidratarea), insuficienta cardiaca. Rar, persoanele care iau aceasta clasa de medicamente (bifosfonati) au avut probleme grave maxilar (osteonecroze).

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...