Aricept


Eisai | Aricept (Medication)


Desc:

Aricept/donepezil este un medicament oral utilizat pentru a trata boala Alzheimer. Ea apartine unei clase de medicamente numite inhibitori ai colinesterazei. Aricept/donepezil îmbunatateste functia de celule nervoase din creier. Acesta actioneaza prin prevenirea defalcarea de o substanta chimica numita acetilcolina (ah vedea til KO Cola). Persoanele cu dementa au de obicei niveluri mai scazute de aceasta substanta chimica, care este important pentru procesele de memorie, gândire si rationament.

...

Side Effect:

Cel mai frecvent raportate reactii adverse asociate cu Aricept includ dureri de cap, dureri generalizate, oboseala, ameteli, greata, varsaturi, diaree, pierderea poftei de mâncare, scadere în greutate, crampe musculare, dureri articulare, insomnie, si cresterea frecventei de urinare.

Convulsii, lesin, ritmuri cardiace anormale, si ulcere stomacale, de asemenea, pot sa apara. Aricept/donepezil nu par a fi asociate cu toxicitate hepatica. ...

Precaution:

Înainte de a lua Aricept, spuneti medicului dumneavoastra daca aveti o tulburare de ritm a inimii, cum ar fi sindromul sinusului bolnav (batai de inima lent), o extinsa de prostata, probleme de urinare, astm, boli pulmonare obstructive sau o tulburare de sechestru, cum ar fi epilepsie.

Daca trebuie sa aveti orice tip de chirurgie, spune chirurgul din timp ca luati Aricept.

Aricept poate provoca reactii adverse care pot afecta gândire sau reactii dvs. Fii atent, daca va conduce vehicule sau de a face ceva that a cere tu sa fie alerta si treaz. ...