Aripiprazole


Otsuka Pharmaceutical Co. | Aripiprazole (Medication)


Desc:

Aripiprazole este utilizat pentru a trata schizofrenie, bipolare mania si episoade de boala maniaco-depresiva mixte (ca terapie unic sau adjuvant) si ca terapie adjuvanta (add-on) pentru tulburare depresiva majora la adulti si adolescenti 13 ani si mai în vârsta. Aripiprazole poate ajuta la controlul comportament iritabil ca agresiune, istericale temperament si modificari ale dispozitiei frecvente. ...

Side Effect:

Sistemul nervos adverse au inclus frecvent greata, anxietate, dureri de cap, insomnie, nervozitate, confuzie si anormale mers.

Trage de mâneca, melcata rigiditate, tulburari de concentrare, distonie, vasodilatatie, parestezii, impotenta, extremitatea tremur, hypesthesia, vertij, stupoare, bradykinesia, apatie, scaderea libidoului, hypersomnia, diskinezie, ataxie, cerebrovasculare accident, hipochinezia, depersonalizare, tulburari de memorie, delir, dizartrie, tardive diskinezie, tardive Acatisie, amnezie, hiperactivitate, cresterea libidoului, mioclonii, picioarelor, neuropatie, disforie, hyperkinesia, ischemiei cerebrale, crescut reflexe, akinesia, scaderea constientei, hiperestezie, si încetinit de gândire au fost raportate rar.

Blunted afecteaza, euforie, incoordination, hipotonie, buccoglossal Sindromul, scaderea reflexe si hemoragie intracraniana au fost raportate foarte rar. Crizele Grand mal au fost raportate în postmarketing experienta.

Tardive diskinezie implica miscari involuntare, dyskinetic, repetitive si pot fi mai frecvente la persoanele în vârsta, în special femeile în vârsta, primirea antipsihotice, precum aripiprazole. Etiologia exacta pentru dezvoltarea tardive diskinezie secundare la tratamentul cu antipsihotice este necunoscut.

Daca un pacient care primesc terapie aripiprazole prezinta semne sau simptome de tardive diskinezie întreruperea terapiei ar trebui considerate; cu toate acestea, acest lucru nu poate fi o optiune fezabila clinic pentru toti pacientii. ...

Precaution:

Vârstnici cu dementa (boala Alzheimer este cea mai comuna forma de dementa) care sunt tratati cu antipsihotice - inclusiv aripiprazole - sunt mult mai probabil sa moara (de diverse cauze) decât cei care nu sunt tratate cu aceste medicamente. Aripiprazole nu este aprobat pentru a trata dementa în vârsta, si se recomanda atentie înainte de a utiliza aripiprazole în vârstnici cu dementa.

Aripiprazole poate provoca o conditie viata în pericol numit neuroleptic maligne Sindromul (NMS). Spune-ti furnizorul de asistenta medicala dreapta departe daca credeti ca ati putea avea NMS.

Aripiprazole poate provoca tardive diskinezie, o conditie care implica neobisnuite, necontrolabil miscarile corpului sau fetei. Conditia poate deveni permanente (chiar daca aripiprazole este oprit). Cel mai bun mod pentru a se evita a deveni permanent este de a spune furnizorul de asistenta medicala imediat daca observati orice miscari anormale (inclusiv miscari anormale ale limbii) în timp ce lua aripiprazole.

Aripiprazole poate provoca o crestere a nivelului de zahar din sânge si poate creste riscul de a dezvolta diabet zaharat. Spune-ti furnizorul de asistenta medicala daca va dezvolta semne de diabet în timp ce lua aripiprazole. Semnele de diabet pot include cresterea sete, cresterea urinare, sau de foame. Daca aveti diabet zaharat, zaharului din sânge sa fie monitorizata cu atentie si în mod regulat în timpul tratamentului cu aripiprazole sa asigurati-va ca diabetul dumneavoastra nu devine mai severe (a se vedea Abilify si diabet zaharat).

Aripiprazole poate provoca o scadere a tensiunii arteriale atunci când merge la o pozitie sedintei sau culcat la picioare (medical cunoscut sub numele de hipotensiune arteriala ortostatica). Acest lucru poate cauza o persoana sa aiba ameteli sau ameteala, sau sa lesin. Spune-ti furnizorul de asistenta medicala daca aveti oricare dintre aceste simptome atunci când în picioare. Hipotensiune arteriala ortostatica poate fi deosebit de periculos la persoanele cu boli de inima sau insuficienta cardiaca congestiva (CHF).

Aripiprazole poate creste riscul de convulsii. Înainte de a începe aripiprazole, spune furnizorul de asistenta medicala daca aveti epilepsie sau antecedente de convulsii. ...