Arixtra


GlaxoSmithKline | Arixtra (Medication)


Desc:

Arixtra/fondaparinux sodiu poate fi utilizat pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge dupa anumite interventii chirurgicale cu un risc crescut de cheaguri de sânge (de exemplu, fractura de sold, abdominala, genunchi/hip înlocuire). Fondaparinux este cunoscut ca un sânge mai subtire (anticoagulant). Este un medicament similar cu heparina care functioneaza prin blocarea anumitor substante naturale în sânge, care provoaca coagularea.

...

Side Effect:

Cele mai frecvente reactii adverse asociate cu utilizarea de Arixtra sunt sângerare complicatii; iritatie usoara locale (injectie site sângerare, eruptii cutanate si prurit).

Poate produce anemie, insomnie, crescut rana de drenaj, hypokalemia, ameteala, hipotensiune arteriala, confuzie, eruptie buloasa, hematom, hemoragie post-operatorie, si purpura. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza Arixtra, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca aveti:infectie în inimii (endocardita infectioasa), afectiuni renale severe, curent grave hemoragii (de exemplu, ulcer hemoragic), scazut trombocitelor conta datorita anticorpilor antiplachetari.

Înainte de a avea o interventie chirurgicala, spuneti medicului dumneavoastra sau dentist daca utilizati acest medicament. Acest medicament poate provoca sângerare de stomac. Utilizarea zilnica de alcool în timp ce utilizati acest medicament poate creste riscul de sângerare de stomac.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...