Armodafinil


Cephalon | Armodafinil (Medication)


Desc:

Armodafinil este un medicament care promoveaza veghe. Este similar cu modafinil (Provigil). Ca Amfetaminele, armodafinil promoveaza veghe stimuatIng creierului. Cu toate acestea, mecanismul exact de actiune al armodafinil este necunoscut.

Armodafinil poate lucra prin cresterea cantitatii de dopamina (un neurotransmitator chimice care nervii utiliza pentru a comunica cu fiecare alte) în creier prin reducerea ai recaptarii de dopamina în nervi. Armodafinil este utilizat pentru a trata somnolenta excesiva cauzata de apnee de somn, narcolepsie, sau shift lucra tulburare de somn. ...

Side Effect:

Obtine ajutor medical de urgenta, daca aveti oricare dintre aceste semne de o reactie alergica:hives; dificultati de respiratie; umflarea fetei, buzele, limba, sau gât.

Opriti utilizarea armodafinil si apel medicul dumneavoastra imediat, daca aveti un grav efect secundar, cum ar fi:febra, durere în gât, dureri de cap, si varsaturi cu vezicule severe, descuamarea, si eruptii cutanate rosii; primul semn de orice tip de eruptii cutanate, indiferent de cât de usoara; vânatai, furnicaturi severa, amorteala, durere, slabiciune musculara; usor vânataie sau sângerare; gura rani, probleme la înghitire; dureri de stomac superioara, mâncarime, pierderea poftei de mâncare, urina închisa la culoare, scaune de lut de culoare, icter (îngalbenirea pielii sau a ochilor); depresie, confuzie, halucinatii, agresivitate, neobisnuit gândurile sau comportament; dureri în piept, inegala inima bate.

Mai putin grave efecte secundare pot include:dureri de cap, ameteli; sentiment nervos sau anxietate; greata, diaree, tulburari gastrice; probleme de somn (insomnie); sau gura uscata.

...

Precaution:

Informati furnizorul de asistenta medicala daca sunteti alergic la armodafinil, modafinil (Provigil) sau orice alte medicamente. Spuneti medicului dumneavoastra si farmacistului ce prescriptie si necesita prescriptie medicala medicamente, vitamine, suplimente nutritive, si produse naturiste luati sau intentionati sa ia.

Vorbesc cu medicul dumneavoastra daca bea sau vreodata au baut cantitati mari de alcool, utilizare sau folosit vreodata droguri strada sau au suprasolicitat medicamente de prescriptie. De asemenea, spuneti medicului dumneavoastra daca ati avut vreodata dureri în piept, o batai neregulate ale inimii sau alte probleme de inima dupa luarea un stimulent, si daca aveti sau ati avut vreodata un atac de cord; durere toracica; hipertensiune arteriala; o boala mintala, cum ar fi depresie, manie (frenetic, anormal de încântat de spirit), sau psihoza (dificultati de gândire în mod clar, comunicarea, intelegerea realitatea, si se comporta în mod corespunzator); sau boli de inima, ficat sau rinichi.

Armodafinil pot scadea eficacitatea contraceptivelor hormonale. Utilizati o alta forma de control al nasterii în timp ce luati armodafinil si pentru 1 luna dupa ce încetati sa luati-l. Discutati cu medicul dumneavoastra despre tipurile de control al nasterii, care va lucra pentru tine, în timpul si dupa tratamentul cu armodafinil. Nu este recomandat sa utilizati acest medicament în timpul sarcinii sau alaptarii fara sfatul medicului dumneavoastra.

Daca aveti o interventie chirurgicala, inclusiv chirurgie dentara, spune medicul dentist sau ca luati armodafinil.

Conduce o masina sau de a folosi utilaje, pâna când va stiti cum va afecteaza acest medicament. De asemenea, evitati consumul de alcool.

...