Acetohexamide


Watson Pharmaceuticals | Acetohexamide (Medication)


Desc:

Acetohexamide este un medicament pe cale orala diabet zaharat care controleaza nivelul de zahar din sânge, ajutând organismul dumneavoastra pentru a raspunde mai bine la insulina produsa de pancreas. Acest medicament este utilizat pentru a trata diabet de tip 2, cunoscut sub numele non-insulino-dependent diabet.

Acetohexamide este doar o parte a unui program complet de tratament, care poate include, de asemenea, dieta, exercitii fizice, controlul greutatii, si testarea de zahar din sânge. Urmareste rutinele tale dieta, medicamente, si de a exercita foarte îndeaproape. Schimbarea oricare dintre acesti factori pot afecta nivelul zaharului din sânge.

...

Side Effect:

Cea mai frecventa reactie adversa a acetohexamide este Hipoglicemia, sau de zahar din sânge. Simptomele de hipoglicemie pot include dureri de cap, greata, foame, somnolenta, slabiciune, ameteala, vedere încetosata, batai rapide ale inimii, transpiratii, tremor, probleme de concentrare, confuzie, sau un sechestru.

Reactii adverse mai putin grave pot include:constipatie, diaree, ameteli, somnolenta, usoara greata, varsaturi, dureri de stomac, senzatie de mâncarime usoara sau eruptii cutanate, dureri de cap sau. Alte reactii adverse mai grave sunt:cresterea umflare, rapida in greutate; urinat mai mult decât de obicei;, paloarea pielii sau îngalbenite de culoare închisa urina, febra, stare de confuzie sau slabiciune;, greata dureri de stomac, pierderea poftei de mâncare, febra scazuta, zgura de culoarea scaune, icter sau febra, dureri în gât, dureri de cap si cu o severa vezicule, peeling, si eruptii cutanate rosie.

...

Precaution:

Înainte de a lua acetohexamide, spuneti medicului dumneavoastra daca aveti boli de rinichi sau de ficat, o tulburare tiroidian, sau antecedente de boli de inima.

Daca aveti anumite conditii, s-ar putea nevoie de o ajustare a dozei sau teste speciale pentru a utiliza acest medicament în conditii de siguranta, acestea, înainte de a lua acetohexamide, spuneti medicului dumneavoastra daca aveti oricare dintre urmatoarele:boli de ficat, boli de rinichi, o tulburare tiroidian; sau o istorie de boli de inima.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandata pentru a utiliza acest medicament, fara recomandarea medicului dumneavoastra.

...