Asenapine


Schering-Plough | Asenapine (Medication)


Desc:

Asenapine este o clasa de medicamente numite antipsihotice atipice. Acesta actioneaza prin modificarea activitatii de anumite substante naturale în creier. Asenapine este utilizat în tratamentul acut de adulti cu schizofrenie si tratamentul acut maniacale sau mixte episoade asociate cu bipolara eu tulburare cu sau fara caracteristici psihotice la adulti. Asenapine este utilizat singur sau în asociere cu alte medicamente pentru a trata sau preveni episoade de manie (frenetic, anormal de încântat de spirit) sau mania mixte (frenetic, anormal de încântat de spirit si simptome de depresie) la persoanele cu bipolara eu tulburare (tulburari depresive maniacale, o boala care provoaca episoade de manie, episoade de depresie si alte stari anormale).

Asenapine vine ca un comprimat sublingual a dizolva sub limba. Ea este luata de obicei de doua ori pe zi. Asenapine ar trebui sa fie luate la în jurul ori acelasi în fiecare zi.

...

Side Effect:

Opriti utilizarea asenapine si apel la o data medicul dumneavoastra, daca aveti oricare dintre aceste efecte secundare grave:muschii foarte rigid (rigide), febra mare, transpiratii, confuzie, batai de inima rapide sau inegale, sentimentul ca se putea trece; spasme sau necontrolabil miscarile ochilor, buzelor, limbii, fetei, brate sau picioare; tremor (agitare necontrolate); probleme la înghitire; amorteala brusca sau slabiciune, mai ales pe o parte a corpului; brusca si severa durere de cap, sau probleme cu viziune, discursul sau echilibru; usor vânatai sau sângerari, febra, frisoane, dureri in tot corpul, Simptomele gripei; pete albe sau rani în interiorul gurii sau pe buze; confiscarea (convulsii); sau neobisnuit gândurile sau comportament, halucinatii, sau gânduri despre doare-te.

Mai putin grave efecte secundare pot include:ameteli, somnolenta; sentimentul agitat; Amorteala sau furnicaturi în interiorul sau în jurul gurii; constipatie; gura uscata; probleme de somn (insomnie); stomac deranjat; sau crestere în greutate.

Contactati imediat medicul daca aveti oricare dintre aceste semne de o reactie alergica:hives; dificultati de respiratie; umflarea fetei, buzele, limba, sau gât. ...

Precaution:

Înainte de a lua acest medicament informati medicul dumneavoastra daca aveti orice tip de alergii. Asenapine nu este pentru utilizarea în conditii psihotice legate de dementa. Asenapine poate cauza insuficienta cardiaca, moarte subita sau pneumonie la persoanele în vârsta cu conditii legate de dementa.

Informati medicul dumneavoastra daca aveti oricare dintre aceste alte conditii:boli de ficat; boli de inima, hipertensiune arteriala, probleme cardiace ritm; o istorie de atac de cord sau accident vascular cerebral; o istorie de cancer de sân; convulsii sau epilepsie; diabet (asenapine pot ridica de zahar din sânge); probleme la înghitire; Boala Parkinson; o istorie a scazut celule albe din sânge (WBC) conteaza; sau antecedente personale sau familiale de sindromul QT lung.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...