Aspirin


Bayer HealthCare | Aspirin (Medication)


Desc:

Aspirina este utilizat pentru a reduce febra si ameliorarea usoare dureri moderate de conditii, cum ar fi dureri musculare, dureri de dinti, raceala, si dureri de cap. De asemenea, pot fi utilizate pentru a reduce durerea si umflarea în conditii cum ar fi artrita. Aspirina este cunoscut ca un salicilat si un medicament nonsteroidal anti-inflamatorii (AINS).

Daca luati acest medicament pentru auto-tratament, urmati toate instructiunile pe ambalajul produsului.

...

Side Effect:

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste putin probabil, dar grave efecte secundare apar:usor vânataie/sângerare, dificultatea de auz, zgomote în urechi, schimba în urina, persistenta sau severa greata/varsaturi, oboseala inexplicabila, ameteli, urina închisa la culoare, îngalbenirea ochi/piele.

Cauta imediat medicului daca observati orice simptome de o reactie alergica grava, inclusiv:eruptii cutanate, mâncarime/umflarea (mai ales de fata/limba/gât), ameteli severe, probleme de respiratie. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament, consultati medicul sau farmacistul daca aveti:tulburari de sângerare/coagulare a sângelui (precum hemofilie, deficit de vitamina K, scazut de trombocite).

Copii si adolescenti, nu ar trebui sa ia aspirina daca au varsat de vânt, gripa sau orice boli nediagnosticate sau daca au primit recent un vaccin. În aceste cazuri, luând aspirina creste riscul de sindromului Reye, o boala rara, dar grava. Spuneti medicului dumneavoastra imediat daca veti vedea schimbari în comportamentul cu greata si varsaturi. Acest lucru poate fi un semn precoce de sindromul Reye.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...