Atazanavir


Bristol-Myers Squibb | Atazanavir (Medication)


Desc:

Atazanavir este utilizat în asociere cu alte medicamente pentru tratamentul infectiei cu HIV (cu virusul imunodeficientei umane). Atazanavir este într-o clasa de medicamente numite inhibitori de proteaza HIV. Acesta actioneaza prin încetinirea raspândirii HIV în organism. Atazanavir nu va vindeca HIV si nu va pot împiedica dezvoltarea bolilor legate de HIV. Atazanavir nu va va împiedica raspândirea HIV de alte persoane.

Atazanavir ajutá la controlul infectiei cu HIV, dar nu se vindeca. Continuati sa luati atazanavir chiar daca va simtiti bine. Nu încetati sa luati atazanavir fara sa vorbesc cu medicul dumneavoastra. Când dumneavoastra aprovizionarea cu atazanavir începe sa ruleze mici, obtine mai multe de la medicului dumneavoastra sau farmacistului. Daca încetati sa luati atazanavir sau sariti doze, starea dumneavoastra poate deveni mai dificil de tratat.

...

Side Effect:

Atazanavir poate cauza efecte secundare. Spuneti medicului dumneavoastra daca oricare dintre aceste simptome sunt severe sau nu dispar:greata; varsaturi; dureri de stomac; diaree; dureri de cap; depresie; febra; dificultatea de adormire sau de sedere adormit; dureri musculare; eruptii cutanate; amorteala, arsura, durere sau furnicaturi ale mâinilor sau picioarelor. ...

Precaution:

Înainte de a lua atazanavir, spune furnizorul de asistenta medicala daca aveti orice tip de alergii. Acest produs poate contine ingrediente inactive, care poate provoca reactii alergice sau alte probleme.

Înainte de a utiliza acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului istoricul medical, în special de:boli de ficat (inclusiv hepatita B sau C infectii), probleme cu inima (bolii coronariene, atac de cord), diabet, probleme de lipide (valori crescute ale colesterolului sau trigliceridelor/grasimi), boli de sânge, pietre la rinichi.

Nu este recomandat sa utilizati acest medicament în timpul sarcinii sau alaptarii fara sfatul medicului dumneavoastra. Deoarece laptele matern poate transmite HIV, nu mai alapta. ...