Atenolol


Unknown / Multiple | Atenolol (Medication)


Desc:

Atenolol este un agent de blocare beta-adrenergic care blocheaza efectele de medicamente adrenergice, de exemplu, adrenalina sau epinefrina, pe nervii ale sistemului nervos simpatic. Una dintre functiile importante ale beta-adrenergic stimularea este de a stimula inima sa bata mai repede. Prin blocarea de stimulare a acestor nervi, atenolol reduce rata de inima si este util în tratarea ritm cardiac anormal de rapide. Atenolol, de asemenea, reduce forta de contractie a muschiului cardiac si scade tensiunea arteriala. Spre deosebire de propranolol, atenolol nu trece prin bariera sânge-creier, evitând astfel diverse efecte secundare ale sistemului nervos central.

...

Side Effect:

Exista o serie de efecte secundare cu atenolol ca tu trebuie sa raporteze furnizorul de asistenta medicala imediat. Aceste grave efecte secundare includ inexplicabila umflarea sau brusca greutate câstiga; durere toracica; ameteli, ameteli sau lesin vraji; reci, furnicaturi sau amorteala în mâini sau picioare; agravarea de astm; agravarea insuficientei cardiace; confuzie; aritmie. Semne de o reactie alergica, inclusiv inexplicabile eruptii cutanate, urticarie, mâncarimi, inexplicabila umflarea, respiratie suieratoare sau dificultati de respiratie sau înghitire pot aparea, de asemenea. ...

Precaution:

Înainte de a lua atenolol, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca sunteti alergic la ea; sau daca aveti orice alte alergii. Înainte de a utiliza acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului istoricul medical, în special de:anumite tipuri de probleme cardiace de ritm (cum ar fi emotie lent, bloc atrioventricular de gradul al doilea sau al treilea), probleme de respiratie (cum ar fi astmul, bronsita cronica, emfizem), sânge probleme de circulatie (cum ar fi boala Raynaud, boli vasculare periferice), boli de rinichi, reactii alergice grave, inclusiv cei care au nevoie de tratament cu epinefrina, tulburari mentale/starea de spirit (cum ar fi depresia), unei anumite boli musculare (miastenia gravis).

Daca aveti diabet zaharat, acest produs poate preveni rapid/pounding bataile inimii, de obicei, te-ar simti când dumneavoastra de zahar din sânge nivel cade prea mic (hipoglicemie).

În timpul sarcinii, acest medicament ar trebui sa fie utilizat numai atunci când în mod clar este necesar. Le poate face rau un copil nenascut. Discutati despre riscurile si beneficiile cu medicul dumneavoastra. Acest medicament trece în laptele matern si poate avea efecte nedorite asupra unui copil care alapteaza. Consultati-va medicul înainte de alaptarea.

Înainte de a avea o interventie chirurgicala, spuneti medicului dumneavoastra sau dentist despre toate produsele pe care le folosesc (inclusiv medicamente fara prescriptie medicala medicamente ?i produse pe baza de plante). ...