Atgam


Pfizer | Atgam (Medication)


Desc:

Atgam contine globulina imunitara a limfocitelor si este utilizat pentru tratarea respingerea la pacientii cu transplant de rinichi si tratamentul moderata pâna la severa anemie aplastica la pacientii care sunt improprii pentru transplantul de maduva osoasa. Acesta actioneaza prin reducerea actiunii de anumite tipuri de celule numite limfocite T, care fac parte din sistemul imunitar al organismului.

Atgam este, de obicei, administrat ca o injectie într-o vena de furnizorul de asistenta medicala, într-un spital sau clinica medicala.

...

Side Effect:

Cele mai frecvente sunt:diaree; dureri de cap; dureri articulare; greata; transpiratii nocturne; varsaturi. Daca oricare dintre acestea persista sau se agraveaza sunati-va medicului.

Alte efecte secundare mai grave, care au nevoie de îngrijiri medicale imediat includ:reactii alergice severe - eruptii cutanate; urticarie; mâncarime; dificultati de respiratie; etanseitatii în piept; umflarea de gura, fetei, buzelor sau limbii; spate durere; durere toracica; confuzie sau dezorientare; scaderea urinare sau urina închisa la culoare; rapid, lent sau neregulate ale inimii; febra, frisoane, sau durere în gât; iritatie sau rani în gura; dureri musculare; durere, roseata sau umflaturi la locul injectarii; dureri sau umflaturi în picioare; dureri sau umflaturi în gât sau sub arme; rosii, umflate sau cu basici de piele; convulsii; ameteli severe, lightheadedness, sau dureri de cap; dureri de stomac; neobisnuite sângerare sau învinetire; piele neobisnuite senzatii de arsura sau furnicaturi. ...

Precaution:

Înainte de a utiliza acest medicament informati medicul dumneavoastra daca aveti orice tip de alergii. Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati alt medicament si istoricul medical.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. Daca ramâneti gravida în timp ce utilizati acest lucru, spuneti medicului dumneavoastra imediat. ...