Atomoxetine


Eli Lilly | Atomoxetine (Medication)


Desc:

Atomoxetine este folosit ca parte a unui program total de tratament pentru a creste capacitatea de a plati atentia si scade impulsivitatea si hiperactivitate la copii si adulti cu ADHD.

Atomoxetine este într-o clasa de medicamente numite inhibitori ai recaptarii noradrenalinei selectiva. Acesta actioneaza prin cresterea nivelului de noradrenalina, o substanta naturala în creier care este necesar pentru a controla comportamentul.

...

Side Effect:

În studiile clinice la adulti, cele mai frecvent raportate reactii adverse sunt scaderea poftei de mâncare, dificultatea de a dormi, gura uscata si senzatie de rau. Alte efecte secundare au fost similare cu studiile la copii, cu exceptia faptului ca adulti, de asemenea, frecvent raportate probleme sexuale, cum ar fi dificultatea de achizitie sau de a mentine o erectie, probleme cu ejaculare sau orgasm sau probleme cu perioadele neregulat sau dureros.

Unele reactii adverse pot fi grave:rapid sau pounding batailor inimii, durere în piept, dificultati de respiratie, lent sau dificil de vorbire, ameteala sau lesin, slabiciune sau amorteala de un brat sau picior, umflarea de fata, gât, limba, buzele, ochii, mâinile, picioare, glezne, sau picioare mai mici, raguseala, dificultate la înghitire sau respiratie, urticarie, eruptii cutanate, anormale gândurile, halucinant (a se vedea lucruri sau audiere voci care nu exista), erectie, care dureaza pentru câteva ore sau mai mult, convulsii Atomoxetine poate provoca moartea subita la copii si adolescenti cu defecte cardiace sau grave probleme de inima. Acest medicament, de asemenea, poate provoca moartea subita, atac de cord sau accident vascular cerebral la adulti, mai ales adultii cu defecte cardiace sau probleme grave cardiace. ...

Precaution:

Acest medicament nu trebuie utilizat în cazul în care copilul este alergic la unul sau la oricare dintre ingredientele sale. Este obligatoriu sa notifice furnizorul de asistenta medicala în cazul în care copilul dumneavoastra a avut anterior o astfel de alergie. Daca credeti ca copilul a avut o reactie alergica, încetati sa utilizati acest medicament si informeaza imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului.

În timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandat sa utilizati acest medicament fara sfatul medicului dumneavoastra. ...