Atorvastatin


Zentiva | Atorvastatin (Medication)


Desc:

Atorvastatina este utilizat pentru tratamentul de valori crescute ale colesterolului total, LDL si trigliceridelor si a ridica HDL colesterol. Eficacitatea de Atorvastatina în scaderea colesterolului este legate de doza, ceea ce înseamna ca doze mai mari reduce colesterolul mai.

Atorvastatina previne angina, accident vascular cerebral, atac de cord, spitalizare pentru insuficienta cardiaca congestiva, si proceduri de revascularizare la persoanele cu boala coronariana. Atorvastatina reduce riscul de infarct miocardic (atac de cord), cursa, angina pectorala si revascularizare procedurile în adulti cu multipli factori de risc pentru boala coronariana.

Atorvastatina, de asemenea, previne atacurile de inima si accident vascular cerebral la pacientii cu diabet zaharat de tip 2 cu multipli factori de risc pentru boala coronariana.

...

Side Effect:

Obtine ajutor medical de urgenta, daca aveti oricare dintre aceste semne de o reactie alergica:hives; dificultati de respiratie; umflarea fetei, buzele, limba, sau gât.

Încetati sa utilizati Atorvastatina si apel la o data medicul dumneavoastra, daca aveti oricare dintre aceste efecte secundare grave:dureri musculare, sensibilitate, sau slabiciune cu simptome de febra sau de gripa; sau greata, dureri de stomac, febra scazuta, pierderea poftei de mâncare, urina închisa la culoare, lut-colorate scaune, icter (îngalbenirea pielii sau a ochilor).

Mai putin grave efecte secundare pot include:durere usoara, greata sau stomac, stomac deranjat, arsuri la stomac; constipatie, balonare, gaze; nasul înfundat; sau mâncarime, eruptii cutanate; sau dureri de cap. ...

Precaution:

Urmatoarele sunt motivele de ce Atorvastatina nu pot fi potrivite pentru tine:probleme ale rinichilor; functia Tiroidiana redusa (hipotiroidism); musculare repetate sau inexplicabile durere, personale sau de familie istorie de probleme musculare; probleme musculare în timp ce lua medicamente pentru a reduce cantitatea de lipide (ex. alte statine sau fibre); Baut cantitati mari de alcool în mod regulat; având boli hepatice; în vârsta de peste 70 de ani.

Nu utilizati acest medicament daca sunteti alergic la Atorvastatina, daca sunteti gravida sau alaptati.

...