Avandamet


GlaxoSmithKline | Avandamet (Medication)


Desc:

Avandamet contine o combinatie de doua medicamente orale diabet care ajuta la controlul glicemiei, metformin si rosiglitazone,. Avandamet lucreaza prin scaderea cantitatea de zahar care produce ficat si intestine absorb. Aceasta ajuta, de asemenea a face corpul tau mai sensibile la insulina pe care le produce în mod natural.

Avandamet este pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2, care nu folosesc zilnic injectii cu insulina. Acest medicament nu este pentru tratarea diabetului de tip 1.

Luând Avandamet poate creste riscul de probleme cardiace grave, cum ar fi atac de cord sau accident vascular cerebral. Prin urmare, Avandamet este disponibil numai la anumite persoane cu diabet zaharat tip 2, care nu pot fi controlate cu alte medicamente de diabet zaharat.

...

Side Effect:

Avandamet poate provoca acidoza lactica (o acumulare de acid lactic în organism, care pot fi fatale). Acidoza lactica poate începe încet si agrava în timp. Obtine ajutor medical de urgenta, daca aveti simptome chiar usoara de acidoza lactica, cum ar fi:dureri musculare sau slabiciune, rece sau amortite senzatie în bratele si picioarele, probleme de respiratie, dureri de stomac, greata, varsaturi, ritmul cardiac lent sau neregulate, ameteli sau senzatie foarte slab sau obosit.

Sunati-va medicului o data daca aveti alte grave efecte secundare, cum ar fi:senzatie de durere sau grele de piept, dureri de raspandire la brat sau umar, greata, transpiratie, general bolnav sentimentul; brusca amorteala, slabiciune, dureri de cap, confuzie, sau probleme cu viziune, discursul sau echilibru; umflarea sau rapida în greutate, senzatie de scurt de respiratie, (chiar si cu efort usoara); pielea palida, senzatie zapacit, rapida ritmului cardiac, probleme de concentrare, febra, confuzie sau slabiciune; vezicule severe, descuamarea, si eruptii cutanate rosii; sau icter (îngalbenirea pielii sau a ochilor).

Mai putin grave Avandamet efectele secundare pot include:dureri de cap, obosit de senzatie; greata, varsaturi, suparat stomac, diaree; sau rece simptome cum ar fi nasul înfundat, stranut, dureri în gât. ...

Precaution:

Metformin în acest medicament combinatie foarte rar poate provoca o stare numita acidoza lactica, care poate fi fatala. Cauta imediat medicului daca oricare dintre urmatoarele simptome de acidoza lactica dezvolta:neobisnuit oboseala, somnolenta severa, pielea rece, dureri musculare, respiratie rapida/dificil, neobisnuit lent/neregulate emotie.

Acidoza lactica este mai probabil sa apara la pacientii care au:infectii grave, interventii chirurgicale, boli de rinichi sau de ficat, conditii care pot cauza un nivel scazut de oxigen în sânge sau saraci circulatie (e. g. insuficienta cardiaca congestiva severa, recent atac de cord sau accident vascular cerebral), consumul de alcool excesiv, o lipsa de fluide ale corpului (deshidratarea), cu raze x sau proceduri care necesita un medicament de contrast iodata injectabil de scanare.

...